ΕΚΤΟΣ παιδικών σταθμών κινδυνεύουν να μείνουν 30.000 παιδιά

ΔΕΙΤΕ το βίντεο

​30.000 παιδιά, τα οποία φιλοξενούνται σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ, κινδυνεύουν να μείνουν εκτός την επόμενη σχολική χρονιά.

Οι ιδιοκτήτες των σταθμών δεν έχουν εξοφληθεί ακό��η για φέτος και σκέφτονται του χρόνου να μην συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Όπως εξηγεί στο STAR ο κύριος Κατακαλος, ιδιοκτήτης παιδικού σταθμού στη Φιλαδέλφεια, η απόφαση να μην συμμετέχουν του χρόνου στο πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών μέσω ΕΣΠΑ είναι μονόδρομος αν δεν εξοφληθούν. Φέτος ξεπέρασαν τα όρια τους.

«Είναι πολλοί οι συνάδελφοι που έχουν αναγκαστεί μέχρι και να δανειστούν χρήματα, από την αγορά , από συγγενικά πρόσωπα προκειμένου να είναι συνεπείς. Αυτά δεν φτάνουν να αντιμετωπίσεις τα έξοδα του χώρου που είναι τα ενοίκια, οι συνεργάτες, το προσωπικό, οι υποχρεώσεις, η εφορία σου».

Οι ιδιωτικές δομές που φιλοξενούν παιδιά μέσω ΕΣΠΑ, είναι περίπου 900 σε όλη την Ελλάδα και ο αριθμός των παιδιών που θα μείνουν ξεκρέμαστα ξεπερνά τις 30.000.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top