To φακελάκι στα δημόσια νοσοκομεία ΖΕΙ και ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ- Αυτή είναι η ταρίφα της ΝΤΡΟΠΗΣ

Γιατρός πήρε λεφτά για να ΜΗΝ χειρουργήσει ασθενή!

To φακελάκι στα δημόσια νοσοκομεία ΖΕΙ και ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ- Αυτή είναι η ταρίφα της ΝΤΡΟΠΗΣ

​Λίπασμα στην ατιμωρησία των υπαιτίων, βρίσκει η διαφθορά στην Ελλάδα, που συνεχίζει να κάνει θραύση, όπως κατήγγειλαν ομιλητές σε ημερίδα της αρμόδιας Γενικής Γραμματείας. Πρωταθλήτρια είναι η Δημόσια Υγεία, κι από κοντά Πολεοδομία κι Εφορίες.

«Λάδωσε κι έζησε»... κι όπως φέρνει στο φως έρευνα της Διεθνούς Διαφάνειας, υπάρχει συγκεκριμένη ταρίφα για φακελάκι στα δημόσια νοσοκομεία. Με τις τιμές να κυμαίνονται, ανάλογα με το γιατρό ή το διοικητικό.

Έτσι ο Τιμοκατάλογος της ντροπής έχει ως εξής:

-Το «γρηγορόσημο» για άμεση νοσηλεία κοστίζει 100-300 ευρώ που μπορεί να φτάσει ως και 2.000 για ακτινοθεραπείες καρκινοπαθών.
-Οι πιο απλές επεμβάσεις (ορθοπεδικές, χολή, προστάτης) κοστίζουν από 1.000-3.000 ευρώ.

-Οι καρδιοχειρουργικές 4.000-6.000 ευρώ.

Αυτό όμως που θα ακούσετε, ξεπερνά κάθε φαντασία. Πατέρας έλαβε κακές συστάσεις για χειρουργό σε δημόσιο νοσοκομείο της Δυτικής Ελλάδας που επρόκειτο να εγχειρίσει το παιδί του, και του έδωσε φακελάκι για να μην κάνει αυτός την επέμβαση! Μάλιστα αυτός φέρεται να το πήρε! Στην ίδια Υγειονομική Περιφέ��εια, οι αρμόδιοι ελεγκτές ερευνούν επώνυμη καταγγελία άλλου γιατρού, ότι συνάδελφός του, που βγήκε στη σύνταξη, πήρε μαζί του τα χειρουργικά εργαλεία.

«Το θέμα της διαφθοράς και πώς την καταπολεμάμε αποτελούσε θέμα ταμπού» αναφέρει η Μαρία Αλεξίου, Πρόεδρος του ελληνικού δικτύου της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Γιατροί όμως μηχανεύονται κι άλλους τρόπους να αυξήσουν τα έσοδά τους. Σε νοσοκομείο πρωτεύουσας περιφέρειας της ηπειρωτικής χώρας, γιατροί έφερναν ασθενείς για επεμβάσεις αισθητικής ή κατά της παχυσαρκίας, τις οποίες βάφτιζαν έκτακτα περιστατικά.

Σύμφωνα με την έρευνα της Διεθνούς Διαφάνειας:
-δύο στους πέντε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε δημόσιο νοσοκομείο, χρειάστηκε να λαδώσουν. Ένας στους πέντε γιατρούς ζήτησε ο ίδιος φακελάκι, ενώ ένας στους έξι δέχθηκε την επιπλέον αμοιβή που του έδωσαν ασθενείς.

«Επικίνδυνες διαστάσεις λαμβάνει το φαινόμενο της διαφθοράς» επισημαίνει ο Κώστας Μπακούρης, Πρόεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας.

Η κυβέρνηση προαναγγέλλει νόμο που θα προστατεύει όσους καταγγέλλουν επώνυμα υποθέσεις σκανδάλων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top