Τα μαζεύει μετά το… ΚΡΑΞΙΜΟ ο Φίλης! Και τα παιδιά των ανέργων και ανασφάλιστων στα ολοήμερα

Οριστική κατάργηση της πρωινής ζώνης 07:00 – 08:00 το πρωί

Τα μαζεύει μετά το… ΚΡΑΞΙΜΟ ο Φίλης! Και τα παιδιά των ανέργων και ανασφάλιστων στα ολοήμερα

​Μετά από το σάλο που προκλήθηκε με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας στο ολοήμερο σχολείο να γίνονται δεκτοί μόνο οι μαθητές εκείνοι, των οποίων αποδεδειγμένα εργάζονται και οι δύο γονείς, τελικά ο υπουργός Ν. Φίλης αναγκάστηκε να κάνει στροφή 180 μοιρών και τώρα δηλώνει πρόθεση να γίνονται δεκτά και τα παιδιά άνεργων ή ανασφάλιστων γονιών.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, πηγές του υπουργείου Παιδείας σημειώνουν ότι η ηγεσία θα εξετάσει με κοινωνική ευαισθησία μια σειρά περιπτώσεων, γιατί αντιλαμβάνεται ότι δημιουργείται πρόβλημα σε πολλές οικογένειες.

Δεν αποκλείουν μάλιστα τα κριτήρια και η προϋποθέσεις της συμμετοχής στα ολοήμερα σχολείο να ανακοινωθούν αφού θα έχει ξεκινήσει η σχολική χρονιά, δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 2016.

Αυτό που περιμένουν στο υπουργείο για να καταλήξουν τελικά στο τι θα γίνει με τα ολοήμερα είναι να δουν το ενδιαφέρον που θα υπάρξει από τους γονείς, αλλά και τις κατηγορίες στις οποίες εμπίπτουν. Στελέχη του υπουργείου μάλιστα δηλώνουν στην εφημερίδα πως υπάρχει ευελιξία σε κεντρικό επίπεδο για να ενταχθούν στα ολοήμερα και τα παιδιά των ανέργων ή των ανασφάλιστων, ενώ τονίζουν πως δεν… βιάζονται για την υπογραφή της απόφασης.

Επίσης, τα παιδιά πολύτεκνων και μονογονεϊκών οικογενειών θα μπορούν να παρακολουθήσουν τις δραστηριότητες του ολοήμερου σχολείου, όπως επίσης παιδιά φυλακισμένων, γονέων με χρόνιες παθήσεις και γονέων που βρίσκο��ται σε απεξάρτηση.

Πάντως φαίνεται ότι καταργείται οριστικά η πρωινή ζώνη 07:00 – 08:00 που διευκόλυνε πολλούς γονείς να πάνε τα παιδιά τους και μετά να φύγουν για τις δουλειές τους, ενώ πετσοκόβονται ειδικότητες που διδάσκονταν σε δημοτικά με αναμορφωμένο πρόγραμμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top