272 Έλληνες στη λίστα των Panama Papers

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση

272 Έλληνες στη λίστα των Panama Papers

​Νέες εξελίξεις στη δικαστική έρευνα των Panama Papers με ελληνικό ενδιαφέρον πυροδοτεί η δημοσιοποίηση του συνόλου των στοιχείων από τη Διεθνή Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων τα ξημερώματα.

Ήδη η λίστα που έχουν στα χέρια τους οι εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος Παναγιώτης Αθαν��σίου και Γαληνός Μπρης, αριθμεί 272 ονόματα Ελλήνων και αναμένεται να εμπλουτιστεί με τα νέα δεδομένα τα οποία θα ζητηθούν επισήμως από τις αρχές του Παναμά με αίτημα δικαστικής συνδρομής που θα σταλεί τις επόμενες ημέρες.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς ήδη πριν το Πάσχα πραγματοποίησαν εφόδους σε εταιρείες και σπίτια στα νότια προάστια και στο κέντρο της Αθήνας κατασχέτοντας σκληρούς δίσκους και έγγραφα.

Οι εμπλεκόμενοι ελέγχονται για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και αναμένεται να κληθούν ως ύποπτοι προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις.

Το κλιμάκιο των εισαγγελέων που ερευνούν την πολυδαίδαλη υπόθεση συμπληρώνουν οι Ελένη Τουλουπάκη, Χρήστος Ντζούρας και Γιώργος Καλούδης οι οποίοι έχουν στείλει τα ευρήματα τους στην υπηρεσία πληροφορικών συστημάτων του υπουργείου οικονομικών. Επίσης, ήδη έχουν σταλεί αιτήματα δικαστικής συνδρομής σε Κύπρο, Ελβετία και Γερμανία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top