ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ STAR: Έτσι γίνεται το λαθρεμπόριο τσιγάρων και καπνού μέρα- μεσημέρι στην Αθήνα

Δείχνουν πρώτα το ένα πακέτο και μετά φέρνουν τις μεγαλύτερες παραγγελίες

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ STAR: Έτσι γίνεται το λαθρεμπόριο τσιγάρων και καπνού μέρα- μεσημέρι στην Αθήνα

​Σε έξαρση βρίσκεται το λαθρεμπόριο των τσιγάρων στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο πρόκειται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο με την αύξηση της φορολογίας στα πακέτα αλλά και στον καπνό. Η κάμερα του STAR και ο Βαγγέλης Γκούμας κατέγραψε αποκλειστικές εικόνες από τον τρόπο που οι επιτήδειοι σπρώχνουν τα λαθραία τσιγάρα στην αγορά.

Στην οδό Αχαρνών μέρα- μεσημέρι, το λαθρεμπόριο τσιγάρων γίνεται με ιδιαίτερη άνεση από τους επιτήδειους, οι οποίοι δείχνουν πρόθυμοι να φέρουν όχι μόνο ένα αλλά περισσότερα πακέτα όταν τα ζητήσει κάποιος.

Ο ιδιόκτητης του καταστήματος που πουλάει τα νόμιμα τσιγάρα και βλέπει καθημερινά το λαθρεμπόριο τσιγάρων να γίνεται δίπλα του, δεν μπορεί να αντιδράσει γιατί φοβάται.

Το εμπόριο λαθραίων τσιγάρων έχει αλλάξει πλέον τρόπο δράσης καθώς οι λαθρέμποροι για να μην χάνουν μεγάλες ποσότητες εμπορευμάτων από ενδεχόμενες εφόδους των αστυνομικών λένε στα βαποράκια να δείχνουν πρώτα το εμπόρευμα, δηλαδή το ένα πακ��το και μετά να φέρνουν τις μεγαλύτερες παραγγελίες δείχνοντας και στο κινητό ποιο είναι το κόστος.

Το ποσό της φοροδιαφυγής από τα λαθραία τσιγάρα υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 640 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Οι επερχόμενες αυξήσεις στο καπνεμπόριο αναμένεται να γιγαντώσουν το πρόβλημα με το λαθρεμπόριο, καθώς όλο και περισσότεροι καταναλωτές θα στρέφονται στην αγορά λαθραίων τσιγάρων με αποτέλεσμα εκτός των άλλων να χτυπηθεί και η καπνοκαλλιέργεια με νέες χαμένες θέσεις εργασίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top