ΠΗΡΕ ΦΩΤΙΑ το κέντρο της Αθήνας! Επεισόδια σε Σύνταγμα και Εξάρχεια

Έγιναν εννέα προσαγωγές – Τραυματισμούς μελών της καταγγέλλει η ΛΑΕ

ΠΗΡΕ ΦΩΤΙΑ το κέντρο της Αθήνας! Επεισόδια σε Σύνταγμα και Εξάρχεια

​Μέχρι αργά τη νύχτα της Κυριακής συνεχίστηκαν τα επεισόδια στο Σύνταγμα, όταν κουκουλοφόροι πέταξαν βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες και πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, με αποτέλεσμα εκείνες να απαντήσουν με χημικά και να διαλυθεί άρον άρον η συγκέντρωση εναντίον του ασφαλιστικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία προχώρησε σε εννέα προσαγωγές, ενώ γύρω στις 22:00 τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στα Εξάρχεια.

Εκεί οι… γνωστοί άγνωστοι έστησαν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων, στους οποίους έβαλαν φωτιά, ενώ άρχισαν να πετούν πέτρες και μολότοφ εναντίον των αστυνομικών.

Τα επεισόδια είχαν επίκεντρο την οδό Στουρνάρη, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης.

Ένταση σημειώθηκε και στην πορεία της Θεσσαλονίκης, όταν άτομα που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο αποσπάστηκαν από την πορεία και άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ και διάφορα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών που είχαν παραταχθεί κοντά στο κτίριο που στεγάζονται τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Τραυματισμούς μελών της καταγγέλλει η ΛΑΕ

Η ΛΑΕ κατήγγειλε μάλιστα τον τραυματισμό του μέλους της Πολιτικής της Γραμματείας, Σ. Παπαδόγιαννη, ενώ το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διενεργεί προανάκριση για το γεγονός.

Η κυρία Παπαδόγιαννη είπε ότι ένιωσε ένα δυνατό πόνο στο κεφάλι και μετά κατάλαβε ότι την χτύπησε ένα δακρυγόνο.

Μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ μαζί με το στέλεχος της ΛΑΕ Β. Μακρίδη και δύο ακόμα μέλη της που επίσης είχαν τραυματιστεί από τα ΜΑΤ, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε «τις ενέργειες των αστυνομικών δυνάμε��ν και τη χρήση δακρυγόνων», η οποία -όπως είπε- «οδήγησε και στον τραυματισμό διαδηλωτών, καθώς και στελεχών της ΛΑΕ».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top