Πρώτη φορά τόσα ΜΑΤ! Δεν κουνιέται φύλλο – Εκατοντάδες αστυνομικοί στο κέντρο της Αθήνας

Σε εξέλιξη συγκεντρώσεις ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Πρώτη φορά τόσα ΜΑΤ! Δεν κουνιέται φύλλο – Εκατοντάδες αστυνομικοί στο κέντρο της Αθήνας

​Φρούριο είναι η Αθήνα με αυστηρά μέτρα ασφαλείας, καθώς από το πρωί της Κυριακής πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις και πορείες κόντρα στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται απόψε στη Βουλή.

Κλειστοί είναι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα, ενώ με απόφαση της αστυνομίας κλειστός παραμένει ο Εθνικός Κήπος.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που εξασφάλισε το star.gr, τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια. Κλούβες, κιγκλιδώματα και εκατοντάδες αστυνομικοί είναι μόνο μερικά από τα μέτρα που έχει λάβει η ΕΛ.ΑΣ.

poreia5.jpg

poreia.jpg


poreia2.jpg



poreia3.jpg


poreia4.jpg

Η ΑΔΕΔΥ διοργανώνει το απόγευμα της Κυριακής συλλαλητήριο-συναυλία στην πλατεία Συντάγματος, όπου κατέφτασαν και οι δικηγόροι, που συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στα γραφεία του ΔΣΑ.

Στο Σύνταγμα συγκεντρώνονται το απόγευμα και οι ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΟΕΔΗΝ, ΕΣΗΕΑ, Λαϊκή Ενότητα, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και διάφορες άλλες συλλογικότητες.

Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν επίσης η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) και η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), οι οποίες αποφάσισαν ομόφωνα το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων την Κυριακή.

alekas.jpg

aleka2.jpg

alekas3jpg.jpg

Νωρίτερα…

Το πρωί της Κυριακής, ΠΑΜΕ και ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ διαδήλωσαν στο Σύνταγμα.

Έξω από τη Βουλή συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι και ένστολοι-συνδικαλιστές των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στην Ομόνοια συγκεντρώθηκαν μέλη της Λαϊκής Ενότητας, ενώ έγινε και συγκέντρωση αντιεξουσιαστών έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Τη δική τους κινητοποίηση ενάντια στο ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο πραγματοποίησαν οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι αρχικά συγκεντρώθηκαν μπροστά από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ στην οδό Ακαδημίας και στη συνέχεια έφτασαν μέχρι τη Βουλή.

Ανάλογες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό οργανώνονται από το πρωί της Κυριακής και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Ρεπορτάζ: Αλέκα Νικόλα

Επιμέλεια: Άννα Σταματιάδου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top