Τα ΒΡΟΝΤΗΞΑΝ και έφυγαν τα στελέχη της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής Προσφύγων από τη Χίο

Στον αέρα η καταγραφή όσων φτάνουν στο νησί

Τα ΒΡΟΝΤΗΞΑΝ και έφυγαν τα στελέχη της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής Προσφύγων από τη Χίο

​Πήραν τα βαλιτσάκια τους και έφυγαν από τη Χίο και το κέντρο κράτησης ΒΙ.ΑΛ τα στελέχη της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής προσφύγων και μεταναστών, καταγγέλλοντας την απουσία του ελληνικού κράτους και τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο κέντρο από την υπερπληρότητα που επικρατεί στο κέντρο.

Έτσι από την περασμένη Πέμπτη, η καταγραφή των προσφύγων και των μετανα��τών βρίσκεται στον αέρα, με τα στελέχη της υπηρεσίας να φεύγουν και στο Κέντρο να μένουν η αστυνομία, ο στρατός και 1.500 πρόσφυγες και μετανάστες.

Όπως αναφέρει ο Πολίτης Χίος πλέον όσοι πρόσφυγες και μετανάστες φτάνουν στο νησί μεταφέρονται χωρίς να καταγράφονται στην υποστηρικτική δομή της Σούδας.

Από τα στοιχεία των αρχών προκύπτει μάλιστα πως 1.500 μετανάστες και πρόσφυγες φιλοξενούνται στη ΒΙ. ΑΛ με ανώτατο όριο τα 1.100 άτομα, ενώ άλλοι 1.100 φιλοξενούνται στη Σούδα και στο ΔΗΠΕΘΕ.

Χαρακτηριστικό της ασφυκτικής κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο είναι το γεγονός ότι τα 12 κοντέινερ που προορίζονταν για τη στέγαση των υπηρεσιών ασύλου, δεν μπορούν να τοποθετηθούν, καθώς δεν υπάρχει χώρος για να γίνει κάτι τέτοιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top