ΚΟΜΜΕΝΑ τα «φτερά» του ΕΚΑΒ- Χαλασμένα ελικόπτερα και ανθρώπινες ζωές στον «αέρα»

«Καθηλωμένες» οι διασώσεις

​Είναι ξημέρωμα κι ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής κάνει μια ακόμα αεροδιακομιδή ασθενούς... τα τρία ελικόπτερα του ΕΚΑΒ είναι καθηλωμένα στο έδαφος αφού δεν υπάρχουν τα χρήματα για να επιδιορθωθούν οι βλάβες...

Έτσι οι πολίτες των νησιών και της ηπειρωτικής Ελλάδας βασίζονται στην πυροσβεστική και την πολεμική αεροπορία! Από τις 5 Ιανουάριου του 2016 δηλαδή τους τελευταίους 5 μήνες, τα ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος συμπλήρωσαν 110 ώρες πτήσης σε 32 αεροδιακομιδές κατά τις οποίες μεταφέρθηκαν 49 ασθενείς.

Οι πιλότοι δίνουν μάχη με το χρόνο... Μέσα σε 20 λεπτά πρέπει το ελικόπτερο να έχει απογειωθεί μαζί με τον γιατρό και τον διασώστη του ΕΚΑΒ....Όμως από την 1η Μαΐου τα ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος δεν μπορούν να κάνουν αεροδιακομιδές αφού ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος...

Το Υπουργείο Υγείας με δελτίο Τύπου βλέπει διαπλοκή στο θέμα των εδώ και χρόνια χαλασμένων ελικοπτέρων, περιμένοντας να βρεθεί η πιο οικονομική λύση για την επισκευή τους. Κι ενώ αναφέρεται στη συνεργασία με την Πυροσβεστική και την Πολεμική Αεροπορία ξεχνά ότι η αντιπυρική περίοδος άρχισε και δεν επιτρέπει στο Πυροσβεστικό Σώμα να διαθέτει πλέον ελικόπτερα για διασώσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top