Φοιτητές του ΑΠΘ δημιούργησαν το κράνος του μέλλοντος που θα ΣΩΖΕΙ ανθρώπινες ζωές

Δείτε το ρεπορτάζ του Star

Φοιτητές του ΑΠΘ δημιούργησαν το κράνος του μέλλοντος που θα ΣΩΖΕΙ ανθρώπινες ζωές

​Το πόσο γρήγορα θα ειδοποιηθεί το πλησιέστερο κέντρο έκτακτης ανάγκης από τη στιγμή ενός ατυχήματος με μοτοσικλέτα αποτελεί σε πολλές περιπτώσεις παράγοντα καθοριστικής σημασίας για την επιβίωση του τραυματία.

Τι γίνεται, όμως, όταν δεν υπάρχει κάποιος τρίτος στην περιοχή του ατυχήματος να καλέσει εγκαίρως ή αν το θύμα δεν είναι σε θέση να ειδοποιήσει το ασθενοφόρο;

Τη λύση έρχεται να δώσει μία ομάδα φοιτητών από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Δημιουργήσαν το L.EM.ON CRASH (Life Emergency on CRASH), δηλαδή ένα αυτοματοπο��ημένο σύστημα ανίχνευσης ατυχήματος και ειδοποίησης του αρμόδιου φορέα εκτάκτου ανάγκης με GPS που εφαρμόζεται στο κράνος.

Η συσκευή θα τοποθετείται στο κράνος του αναβάτη και θα είναι προγραμματισμένη να ανιχνεύει οποιαδήποτε σφοδρή πρόσκρουση. Ο αναβάτης βάζει το όνομα του ομάδα αίματος και αν έχει χρόνιες ασθένειες.

Οι 4 φοιτητές θέλουν να βγάλουν το επόμενο διάστημα τη συσκευή στην αγορά με στόχο να συμβάλουν στη μείωση της θνησιμότητας από τροχαία των μοτοσικλετιστών από τροχαία.

Η συγκεκριμένη συσκευή που κατασκευάστηκε ήταν μία από τις ιδέες που διακρίθηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Καινοτομίας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top