Κι όμως: Το δεύτερο καλύτερο σάντουιτς στον κόσμο έχει… φασολάδα!

Νικήτρια σε παγκόσμιο διαγωνισμό η Ελληνίδα που το παρασκεύασε

Κι όμως: Το δεύτερο καλύτερο σάντουιτς στον κόσμο έχει… φασολάδα!

Τι κι αν κάποιοι δεν αντέχουν ούτε να την… μυρίζουν την φασολάδα; Το γνωστό φαγητό που πολλοί αποφεύγουν περιέχεται σε ένα από τα καλύτερα σάντουιτς του κόσμου, το οποίο, μάλιστα, φτιάχτηκε από ελληνικά χέρια και βραβεύτηκε σε σχετικό διαγωνισμό!

Ο 11ος Παγκόσμιος Διαγωνισμός Sandwich Délifrance, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης Sandwich & Snack Show στο Παρίσι, ανέδειξε τρεις νικητές και στη δεύτερη θέση βρέθηκε μία Ελληνίδα.

Η Καρολίνα Πλιάτσικα κατέκτησε τη δεύτερη θέση παρουσιάζοντας ένα πρωτότυπο ελληνικό σάντουιτς, με την ονομασία «Αποδομημένη Φασολάδα». Η νεαρή επίδοξη σεφ επέλεξε ένα ψωμάκι τύπου τσιαπάτα, με σπόρους σουσαμιού, ηλίανθου, λιναριού και κινόα, το οποίο γέμισε με πουρέ φασολιών και σέλινου με καπνιστή πέστροφα, σφαιροποιημένα τοματίνια και κουλί καρότου!

φασολαδα.jpg
(Το σάντουιτς «Αποδομημένη Φασολάδα»)

«Ωδή στην ελληνική γαστρονομία», χαρακτήρισε το εν λόγω σάντουιτς ο βραβευμένος με τρία αστέρια Michelin Αρνό Ντονκέλ, προσθέτοντας ότι θα το ήθελε στο μενού του εστιατορίου του.

Το πρώ��ο βραβείο κέρδισε μία σπουδάστρια γαστρονομίας από το Περού, που έβαλε στο σάντουιτς μπακαλιάρο, τοπικά μπαχαρικά και σως Huacatay, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε μια νεαρή Τουρκάλα, που παρουσίασε σάντουιτς με δημητριακά, πέστροφα, αγκινάρα, ελαιόλαδο, σκόρδο, σιρόπι ροδιού, ιβίσκο, βασιλικό, ρόδι, μεσογειακά μπαχαρικά και αμπελόφυλλα.

νικητρια.jpg
(Το νικητήριο σάντουιτς)

τριτηθεση.jpg
(Το σάντουιτς που κατέκτησε την τρίτη θέση)

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top