Με καταιγίδες και χαλάζι η επιστροφή των εκδρομέων - Έκτακτα μέτρα στις εθνικές οδούς

Διακοπές τέλος…

Με καταιγίδες και χαλάζι η επιστροφή των εκδρομέων - Έκτακτα μέτρα στις εθνικές οδούς

Βροχές και καταιγίδες θα συνοδεύσουν την επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, καθώς από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα έχει άγριες διαθέσεις. Στο μεταξύ, η Τροχαία έχει λάβει έκτακτα μέτρα στις εθνικές οδούς.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα, Τρίτη, o καιρός θα είναι άστατος, με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, το βόρειο και το ανατολικό Αιγαίο, καθώς και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη έως 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Οι τυχεροί που έφυγαν για το Πάσχα άρχισαν να επιστρέφουν στη βάση τους από το μεσημέρι της Δευτέρας, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στους δρόμους. Πάντως, η επιστροφή των εκδρομέων αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα και η Τροχαία έχει λάβει αυξημένα μέτρα σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, από τις 11:00 έως τις 21:00, στο ρεύμα εισόδου των εθνικών οδών, ισχύει απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, ως εξής:

- Στη Νέα Εθνική Οδό και στην Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών, από τα διόδια Ρίου μέχρι τα διόδια Ελευσίνας.

- Στη Νέα Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (Χ.Θ. 410+000) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).

Δείτε στο βίντεο το δελτίο καιρού του Star για σήμερα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top