Όλη η Ελλάδα ένα μεγάλο ΓΛΕΝΤΙ! ΚΕΦΙ και ΧΟΡΟΣ σε Πάρο και Αράχωβα (ΒΙΝΤΕΟ)

Πανηγύρια σε Αμφίκλεια και Τρίπολη

Όλη η Ελλάδα ένα μεγάλο ΓΛΕΝΤΙ! ΚΕΦΙ και ΧΟΡΟΣ σε Πάρο και Αράχωβα (ΒΙΝΤΕΟ)

Με φαγητό, αστείρευτο κέφι και πολύ χορό γιόρτασαν και φέτος το Πάσχα οι κάτοικοι και οι επισκέπτες πολλών περιοχών της Ελλάδας.

Με φόντο το γραφικό λιμανάκι της Νάουσας να λαμπυρίζει κάτω από τον ήλιο του Αιγαίου και με... συντροφιά το κυκλαδίτικο αεράκι οι κάτοικοι και οι τουρίστες της Πάρου έγιναν μια τεράστια κεφάτη παρέα, για να γιορτάσουν ένα μαγευτικό... νησιώτικο Πάσχα!

Από νωρίς το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ η... ορχήστρα έδινε το ρυθμό στο μεγαλύτερο πασχαλινό γλέντι που διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια στην Πάρο, από φημισμένα μαγαζιά της Νάουσας. Πασχαλινές λιχουδιές, χορός και τραγούδι έφτιαξαν ένα υπέροχο γιορτινό σκηνικό δίπλα στη θάλασσα.

Αναλλοίωτο στα βάθη των χρόνων παραμένει το ξακουστό... πανηγυράκι της Αράχωβας που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες. Οι εκδηλώσεις στο πανηγυράκι του Αη Γιώργη κορυφώθηκαν με τα αγωνίσματα προς τιμήν του Αγίου και τον ανηφορικό δρόμο των γερόντων. Σύσσωμοι οι κάτοικοι της Αράχωβας φορώντας τις παραδοσιακές στολές τίμησαν τον προστάτη Άγιο τους και δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν την παράδοση.

Στην Αμφίκλεια, όλη η γειτονιά γίνεται... ένα τραπέζι! Κάθε οικογένεια δεν ψήνει μόνη της το αρνί, αλλά όλη η γειτονιά μαζί, συντηρώντας μια παράδοση ετών. Στις γειτονιές και τα σταυροδρόμια της πόλης οι οβελίες ψήνονται... μαζικά και πριν ο ��αθένας πάρει το δρόμο για το γιορτινό τραπέζι του σπιτιού του, θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί το γλέντι της παρέας, έστω και αν «θυσιαστεί» ένα μέρος απ' το αρνί.

Το παραδοσιακό τους πασχαλιάτικο γλέντι στην Πλατεία Άρεως... τίμησαν και φέτος οι Τριπολιτσιώτες, με τραγούδια από τις τοπικές ορχήστρες , χορευτικά συγκροτήματα, ψητό αρνί, καλό κρασί και πολύ κέφι…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top