Τα μηνύματα του Βαρθολομαίου και του Ιερώνυμου για το Πάσχα

Ευχές για αγάπη και ειρήνη και σθένος από τους Προκαθήμενους των Ορθοδόξων Εκκλησιών

Τα μηνύματα του Βαρθολομαίου και του Ιερώνυμου για το Πάσχα

Ευχές για αγάπη και ειρήνη περιλαμβάνουν τα μηνύματα των Προκαθήμενων των Ορθόδοξων Εκκλησιών.

Το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για το Πάσχα εμπεριέχει αναφορές στην τρομοκρατία και τους πολέμους.

«Τί σημαίνει, όμως, η εορτή του Πάσχα, η νίκη της ζωής κατὰ του θανάτου, μέσα εις ένα κόσμον βίας και πολέμων, εν ονόματι μάλιστα της θρησκείας και του Θεού;» αναρωτιέται ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

«Ο θρήνος και η αγωνία των θυμάτων, διαδιδόμενοι μάλιστα ταχύτατα δια των συγχρόνων τεχνολογικών μέσων, διασχίζουν την ατμόσφαιραν και σπαράσσουν την καρδίαν μας. Δια τούτο οι ηγέται της ανθρωπότητος, πολιτικοὶ και πνευματικοὶ και εκκλησιαστικοί, έχομεν καθήκον και χρέος αγάπης να ενεργώμεν παν ό,τι ενδείκνυται δια την αποφυγήν αυτών των εκρύθμων καταστάσεων. Εν μέσω αυτού του σημερινού "κόσμου του παραλόγου", ημείς οι Ορθόδοξοι χριστιανοί καλούμε��α νὰ δώσωμεν την καλὴν μαρτυρίαν της αγάπης και της προσφοράς προς τον συνάνθρωπον, αγάπης και μόνον..... Αυτὸ είναι το μήνυμα ημών προς πάντας τους πολιτικοὺς και πνευματικούς ηγέτας του κόσμου τούτου» τονίζει –μεταξύ άλλων- ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Την ευχή να είναι το φετινό Πάσχα «μια έξοδος από τον φόβο και την απόγνωση προς την ελπίδα και την αγαπητική δημιουργικότητα, από την υποκρισία στην αλήθεια, από τον ατομισμό στην κοινωνία της αγάπης, από τις ποικίλες φανερώσεις του θανάτου στην εμπειρία της αναστημένης ζωής» δίνει, εξάλλου, στο μήνυμά του ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμος για το Πάσχα.

Ο κ. Ιερώνυμος αναφέρεται και στο προσφυγικό, εστιάζοντας στο δράμα των προσφύγων αλλά και τη φιλόξενη στάση των Ελλήνων: «Και ο λαός μας, ζώντας ο ίδιος τις δικές του δοκιμασίες, τις δικές του δυσκολίες, την όλο και πιο επώδυνη οικονομική κρίση, την ανεργία, την συνεχή μετανάστευση των παιδιών μας, την αβεβαιότητα για το αύριο, την αίσθηση ότι κάποιοι κλέβουν η υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών και του τόπου μας· αυτός ο ευλογημένος λαός, δείχνει έμπρακτα το μεγαλείο της ψυχής του και την ανωτερότητα της πολιτισμικής του καταγωγής. Υπομένει αγωνιζόμενος. Δίνει με αξιοπρέπεια τις μάχες του, προβάλλοντας μεγαλόπρεπα την ψυχικὴ και υλική του γενναιοδωρία. Μοιράζεται το υστέρημά του και πολεμά να διατηρήσει την ελπίδα και την αξιοπρέπειά του».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top