Στον αέρα ο ρουκετοπόλεμος στη Χίο – Τουρίστες ζητούν αποζημίωση!

Διορία έως το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου για να βρεθεί λύση έδωσε ο δήμαρχος

Στον αέρα ο ρουκετοπόλεμος στη Χίο – Τουρίστες ζητούν αποζημίωση!

Χωρίς ένα από τα πιο διάσημα έθιμα στη χώρα θα υποδεχθεί τη φετινή Ανάσταση η Χίος, όπως όλα δείχνουν.

Ο περίφημος ρουκετοπόλεμος –το σήμα κατετεθέν του νησιού- είναι στο αέρα, μετά από εξώδικα κατοίκων του νησιού που ξεκαθάρισαν πως δεν επιθυμούν να βάλουν στα σπίτια τους τα ειδικά πλέγματα που τοποθετούνται για λόγους ασφάλειας.

Οι ρουκετατζήδες ήδη είχαν διαμηνύσει πως φέτος θα είναι αισθητά μειωμένος ο αριθμός των ρουκετών (από 100.000 σε 20.000), ωστόσο τελικά ελήφθη η απόφαση να μην πέσει καμία ρουκέτα φέτος για να μην καταλήξουν κατηγορούμενοι σε δικαστήρια από μηνύσεις πολιτών.

Οι αρχές, πάντως, ήδη προχώρησαν στην κατάσχεση 150 ρουκετών που βρέθηκαν στο Βροντάδο και ήταν έτοιμες προς ρίψη.

Γκρίνια, ακυρώσεις και απειλές για αποζημιώσεις από τουρίστες

Εκατοντάδες ξένοι (αλλά και Έλληνες) τουρίστες, ωστόσο, έχουν φτάσει στη Χίο από νωρίς το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, θέλοντας να κάνουν Ανάσταση στο νησί όπου Πάσχα ίσον... ρουκετόπολεμος!

Μαθαίνοντας ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί καθώς πιθανότατα δεν θα πέσουν φέτος ρουκέτες, η γκρίνια είναι μεγάλη ενώ κάποιοι εξ αυτών (κυρίως οι ξένοι τουρίστες) απειλούν με αγωγές για να αποζημιωθούν για τα έξοδα στα οποία μπήκαν.

Αρκετοί είναι και αυτοί, από την άλλη, που πληροφορήθηκαν ότι δεν θα γίνει φέτος ρουκετοπόλεμος και έκαναν ακύρωση της κράτησής τους.

Ο δήμαρχος του νησιού, πάντως, έδωσε μια ύστατη διορία ως το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου. Εάν υπάρξει σύμφωνη γνώμη των κατοίκων για τοποθέτηση πλεγμάτων, το έθιμο θα διεξαχθεί κανονικά…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top