Μπαράζ επιθέσεων αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας

Οι γνωστοί άγνωστοι ξαναχτύπησαν

Μπαράζ επιθέσεων αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας

​Μέρα μεσημέρι μια ομάδα αντιεξουσιαστών τα έκανε γυαλιά- καρφιά στο τμήμα των Εξαρχείων. Οι δράστες αιφνιδίασαν τον φρουρό και πέταξαν τις μολότοφ στην είσοδο του τμήματος και στα σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Κάποιοι από αυτούς έσπασαν με βαριοπούλες τα παρμπρίζ αυτοκίνητων ενώ ένα από αυτά ήταν περιπολικό της αστυνομίας. Οι κουκουλοφόροι χάθηκαν στα στενά της περιοχής χωρίς να εντοπιστούν.

Το επόμενο χτύπημα των αντιεξουσιαστών ήταν στον σταθμό του ΗΣΑΠ στα Πετράλωνα. Ήταν σχεδόν μεσάνυχτα όταν μια ομάδα νεαρών που φορούσαν κουκούλες έσπασαν με σφυριά 5 ακυρωτικά μηχανήματα, 5 εκδοτήρια, 2 υπολογιστές του σταθμαρχείου και 2 τζαμαρίες.

Χωρίς να τους σταματήσει κανείς εξαφανίστηκαν ενώ τις προηγούμενες 5 επιθέσεις σε σταθμούς του Μετρό και του ηλεκτρικού είχε αναλάβει αναρχική ομάδα με κείμενο της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στο μεταξύ στα χέρια αστυνομικών της Άμεσης Δράσης έπεσαν δυο νεαροί στα Πατήσια. Σύμφωνα με την αστυνομία, συνελήφθησαν την στιγμή που ετοιμάζονταν να βάλουν φωτιά σε ένα αυτόματο μηχάνημα ανάληψης τράπεζας. Οι αστυνομικοί τους κάλεσαν να παραδοθούν αλλά εκείνοι άρχισαν να τρέχουν με αποτέλεσμα να τους πέσει ο εμπρηστικός μηχανισμός και να αναφλεγεί.

Ο 19χρονος που συνελήφθη είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για επίθεση με μολότοφ σε αστυνομικό τμήμα και του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top