ΣΑΛΟΣ με κύκλωμα πορνείας!Ο τηλεοπτικός μάνατζερ έδινε...''δουλειά'' σε καλλίγραμμα μοντέλα!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ-Έγιναν συλλήψεις

Μεγάλο κύκλωμα πορνείας εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής!

Τα μέλη της σπείρας εντόπιζαν, στρατολογούσαν και προήγαγαν στην πορνεία αλλοδαπές και Ελληνίδες γυναίκες στην Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού.

Το βράδυ της 23ης Απριλίου, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, συνελήφθησαν, 17 μέλη της σπείρας, εκ των οποίων 6 Έλληνες και 11 αλλοδαποί.

1782YV45.jpg
Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο 50χρονος Έλληνας αρχηγός της εγκληματικής ομάδας. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλα δεκατρία μέλη, επτά Έλληνες και έξι αλλοδαποί.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης, της μαστροπείας, της πλαστογραφίας και παράβαση του Κώδικα περί μετανάστευσης και των Νόμων περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και περί εκδιδομένων επ’ αμοιβή προσώπων.

Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα ο�� δράστες, εδώ και 4 χρόνια είχαν συγκροτήσει ομάδα και προωθούσαν στην πορνεία καλλίγραμμες αλλοδαπές και Ελληνίδες τόσο στην Ελλάδα όσο και σε χώρες του εξωτερικού, μέσω πλήθους ιστοσελίδων ερωτικών ραντεβού που διατηρούσαν!

kykloma2_450_355.jpg
Η εγκληματική ομάδα, διατηρούσε 5 «γραφεία» ερωτικών ραντεβού, εκ των οποίων τα 2 λειτουργούσαν στην Αθήνα και τα υπόλοιπα σε Θεσσαλονίκη, Γαλλία και Γερμανία, ενώ οι αγγελίες των περίπου 30 γυναικών, που εκδίδονταν για λογαριασμό της εγκληματικής ομάδας, βρίσκονταν καταχωρημένες σε δεκάδες ιστοσελίδες ανάλογου περιεχομένου.

Με τη δημιουργία, διαχείριση και συντήρηση των ανωτέρω ιστοσελίδων απασχολούνταν τουλάχιστον πέντε προγραμματιστές ηλεκτρονικών υπολογιστών, μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Τέσσερις εκ των κατηγορουμένων εντόπιζαν γυναίκες, είτε σε χώρες του εξωτερικού (Σλοβενία, Ρωσία, Αλβανία κλπ) είτε στην Ελλάδα, τις οποίες στρατολογούσαν και έπειθαν να εργαστούν για λογαριασμό τους.

Επιπρόσθετα, ένας εκ των Ελλήνων δραστών που αναζητείται και δήλωνε μάνατζερ μοντέλων στελέχωνε με Ελληνίδες και αλλοδαπές γυναίκες το «γραφείο» της Γαλλίας.

Για τα ραντεβού εργάζονταν σε βάρδιες 8 τηλεφωνήτριες, στα 2 τηλεφωνικά κέντρα της οργάνωσης στην Καλλιθέα.

Η σπείρα επιπλέον διέθετε 25 οδηγούς για τη μεταφορά των γυναικών σε προκαθορισμένα ξενοδοχεία κα�� σπίτια. Η αμοιβή τους στην Ελλάδα κυμαίνονταν στα 100 ευρώ ανά ώρα, ενώ στη Γαλλία και στη Γερμανία από 150 έως 200 ευρώ.

Καθημερινά οι μεγάλες εισπράξεις, από την παράνομη αυτή δραστηριότητα, κατέληγαν στον 50χρονο Έλληνα συλληφθέντα, αρχηγό της εγκληματικής ομάδας, από τους ταμίες – εισπράκτορες των «γραφείων» της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- 11 αυτοκίνητα

- 16 ηλεκτρονικοί υπολογιστές

- 142 κινητά τηλέφωνα

- 3.240 ευρώ

- Πλήθος από ιδιόχειρες σημειώσεις που αφορούν τη λειτουργία των γραφείων και των ιστοσελίδων

- Έγγραφα καταθέσεων σε τραπεζικά ιδρύματα του εξωτερικού

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top