Υπουργός βούτηξε στη θάλασσα για να δει πως νιώθουν οι πρόσφυγες!Κράζουν στο διαδίκτυο! ΒΙΝΤΕΟ

Μπέρδεψε το Baywatch με το προσφυγικό! Δείτε πως έπεσε στο νερό!

​Αντιδράσεις προκάλεσε η κίνηση της υπουργού Μετανάστευσης της Νορβηγίας Σιλβί Λιστχάου να βουτήξει με... ειδική στολή στη θάλασσα της Λέσβου για να δει πως νιώθουν οι πρόσφυγες!

Η Νορβηγίδα υπουργός, η οποία προέρχεται από το συντηρητικό κόμμα «Progress Party», επισκέφτηκε την περασμένη εβδομάδα το νησί και προχώρησε σε αυτή την κίνηση θέλοντας «να αναγνωρίσει το έργο των διασωστών και να καταλάβει τις εμπειρίες τους».

Η Λιστχάου έμεινε για.... λίγα λεπτά στο νερό (οι πρόσφυγες μένουν ώρες ολόκληρες, μέχρι και μέρες) και στην συνέχεια «διασώθηκε» από σωσίβια λέμβο. Μια σκηνή που θύμισε το... Baywatch!

Μιλώντας για την κίνησή της αυτή στη νορβηγική εφημερίδα Dagbladet, η Νορβηγίδα υπουργός χαρακτήρισε την πράξη της «πολύ ιδιαίτερη εμπειρία». «Δεν μπορείτε να μπείτε στην ίδια κατάσταση με τους πρόσφυγες, αλλά μπορείτε να καταλάβετε την δική τους άποψη, γι’αυτό έπεσα στο νερό» δήλωσε η ίδια στο νορβηγικό κανά��ι NTB scanpix.

Οι δηλώσεις της αλλά και οι φωτογραφίες που ανέβασε η υπουργός στο διαδίκτυο προκάλεσαν αντιδράσεις στα social media, με πολλούς χρήστες να χαρακτηρίζουν την κίνησή της "προσβλητική, αναίσχυντη και ενοχλητική", καθώς οι πρόσφυγες δεν φορούν ούτε... high-tech στολές, ούτε έχουν συνοδεία διασώστες και δημοσιογράφους! Και το πιο σημαντικό, δεν χαμογελούν λες και έπιασαν "καλή ψαριά", όπως κάνει αυτή στο βίντεο!

Δείτε το επίμαχο ΒΙΝΤΕΟ