Προσλαμβάνουν φύλακες σε αρχαιολογικούς χώρους χωρίς να απαιτούν τη γνώση ξένης γλώσσας

Απίστευτο και όμως ελληνικό

Προσλαμβάνουν φύλακες σε αρχαιολογικούς χώρους χωρίς να απαιτούν τη γνώση ξένης γλώσσας

​Γίνεται να υπάρχουν φύλακες σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία, οι οποίοι δεν μιλούν τουλάχιστον μια ξένη γλώσσα όπως τα αγγλικά; Σύμφωνα με το υπουργείο πολιτισμού φαίνεται πως γίνεται.

«Δηλαδή μπορεί να έρθει κάποιος επισκέπτης από την Αμερική, από την Κίνα και να ρωτήσει στα εγγλέζικα κάποιον φύλακα που πήραν από τον ΟΑΕΔ τώρα και να του πει: «Πες μου σε παρακαλώ πως θα πάω στο νέο Μουσείο ή στο εθνικό μουσείο» και θα τον κοιτάει με το βλέμμα της αγελάδας και θα του λέει με νοήματα πήγαινε από δω. Είναι εικόνα αυτή για τη σημερινή Ελλάδα;» λέει στο Star o Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Αρχαιο��υλάκων, Γιάννης Μαυρικόπουλος.

Στις 15 Απριλίου το Υπουργείο Πολιτισμού προκήρυξε την πρόσληψη 728 εποχικών φυλάκων μέσω ΟΑΕΔ. Η ανεργία ,η ηλικία και το ετήσιο εισόδημα ήταν στα κριτήρια. Αυτό που λείπει από την προκήρυξη είναι το κατά το υπουργείο «δευτερεύον προσόν» της ξένης γλώσσας.

Οι αιτήσεις για τη συγκεκριμένη προκήρυξη θα διαρκέσουν ως τις 25 Απριλίου. Οι αρχαιοφύλακες όμως ζητούν την απόσυρση της.

Δείτε το ρεπορτάζ του Star...

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top