Δεν υποχωρούν γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί! Έρχεται κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους

Αντιδρούν στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση

Δυναμικά θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, όπως αποφάσισαν στην τελευταία κοινή σύσκεψή τους, οι δικηγόροι, μηχανικοί, γιατροί και άλλοι επιστημονικοί φορείς, αντιδρώντας έτσι στα σχέδια της κυβέρνησης για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούν σε συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, είναι αντισυνταγματικές.

Συγκεκριμένα, ο κάθε επιστημονικός φορέας έχει επισημάνει τα εξής:

Δικηγόροι

Με αποφάσεις της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας βρίσκονται σε συνεχείς κινητοποιήσεις και απέχουν από όλα τα καθήκοντά τους από 12 Ιανουαρίου 2016 μέχρι και τις 25 Απριλίου 2016, εκτός των υποθέσεων που υφίσταται κίνδυνος παραγραφής και παρέλευσης προθεσμιών. Οι δικηγόροι αναμένεται να αποφασίσουν στις επόμενες μέρες για την περαιτέρω παράταση της αποχής τους. Ακόμη, συμβολαιογράφοι και δικαστικοί επιμελητές έχουν προχωρήσει σε αποχή από τα καθήκοντά τους η οπο��α συνεχίζεται.

Μηχανικοί

Από τις αρχές του Ιανουαρίου απέχουν με απόφαση του ΤΕΕ από την συμμετοχή τους σε Τεχνικά Συμβούλια Έργων και Μελετών καθώς και από το σύνολο των επιτροπών του κράτους με τεχνικό αντικείμενο, όπως επιτροπές Αρχιτεκτονικού Ελέγχου, Αυθαιρέτων, επιτροπές Δημοπρασιών Έργων και Μελετών κ.λπ. Από τη Μεγάλη Δευτέρα μάλιστα, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας με απόφαση που έλαβε προ ημερών, αναστέλλει τη λειτουργία του Ηλεκτρονικού Συστήματος Υπολογισμού και Διαχείρισης Αμοιβών Μηχανικών. Η κίνηση αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα να μη μπορούν να προχωρήσουν οι διοικητικές πράξεις και γενικά οι εργασίες που περιλαμβάνουν υπογραφή μηχανικού.

Οικονομολόγοι, λογιστές, φοροτεχνικοί

Με αποφάσεις του το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας και η Πανελλήνια Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών απέχουν από κατάθεση φορολογικών δηλώσεων πελατών τους από την έναρξη λειτουργίας της σχετικής εφαρμογής του taxisnet μέχρι και τις 6 Μαΐου.

Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας καλεί τα μέλη του γεωτεχνικούς, γεωπόνους, γεωλόγους, δασολόγους, κτηνιάτρους και ιχθυολόγους να απέχουν από τα καθήκοντά τους.

Τέλος, οι γιατροί συγκαταλέγονται στην ομάδα των επιστημονικών φορέων με τις πιο δυναμικές κινητοποιήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δημιουργεί μόδα, όχι αστεία ο Κατρούγκαλος-Κάποιοι τον λένε «μόδιστρο» - BINTEO

Κατρούγκαλος: Μοιράζουμε την πίτα με δικαιότερο τρόπο – Θα τα πάρουμε από αυτούς με τη γραβάτα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top