ΜΟΛΥΣΜΕΝΑ φρούτα και λαχανικά από Κίνα και Αίγυπτο έρχονται στην Ε.Ε.

Κάποια από αυτά είναι σκέτο δηλητήριο

ΜΟΛΥΣΜΕΝΑ φρούτα και λαχανικά από Κίνα και Αίγυπτο έρχονται στην Ε.Ε.

​Σκόρδα από την Κίνα, ρόδια από την Ινδία, πιπεριές από το Ισραήλ και λεμονιά από την Αργεντινή.

Είναι κάποια από τα χιλιάδες προϊόντα που έρχονται στην Ελλάδα από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι... σκέτο δηλητήριο! Τα περισσότερα προϊόντα από τρίτες χώρες εισάγονται σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την περασμένη χρονιά καταγράφηκαν 2.967 περιπτώσεις μολυσμένων οπωροκηπευτικών με τα πιο επικίνδυνα το μαϊντανό από το Βιετνάμ όπου το 78% των δειγμάτων είναι μολυσμένο, το βασιλικό από την Ινδία με μολυσμένο το 60% και τα ρόδια από την Αίγυπτο με το 33% να περιέχει επικίνδυνες ουσίες.

Τα αχλάδια που βλέπετε στο βίντεο του Star είναι ποικιλίας Πάκαμπς και προέρχονται από τη Νότιο Αφρική. Ωστόσο πριν καταλήξουν στην Ελλάδα πέρασαν πρώτα από το Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Και η Αίγυπτος και η Κίνα περνάνε πρώτα από το Μπενάκειο (την δημόσια υπηρεσία η οποία κάνει έλεγχο για υπολείμματα φυτοφαρμάκων) και μετά διατίθενται στην ελληνική αγορά.

Οι πανεπιστημιακές μελέτες πάντως δείχνουν πως τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων στα ελληνικά προϊόντα είναι κάτω από τα επιτρεπτά όρια, όπως επισημαίνουν οι έμποροι της λαχαναγοράς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top