«ΑΙΜΟΡΡΑΓΟΥΝ» τα τρία μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας

Τραγικές ελλείψεις σε αναλώσιμα και προσωπικό

​Υγειονομική «βό��βα��, έτοιμη να εκραγεί… Αυτή είναι η κατάσταση σε τρία από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της πρωτεύουσας καθώς υπάρχουν ελλείψεις φαρμακευτικών υλικών, ακόμη και γάζες. Μάλιστα οι ασθενείς αναγκάζονται να τα αγοράζουν οι ίδιοι, ενώ η υποστελέχωση έχει φτάσει σε οριακό σημείο για την λειτουργία τους.

ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: 2-3 μΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ

Στο Γενικό Κρατικό Αθηνών, ολόκληρες κλινικές με περισσότερους από 60 ασθενείς, εξυπηρετούνται μόλις …..από δυο νοσηλευτές.

«Στην κλινική οι νοσηλευτές ήταν πολύ λίγοι. Ίδιοι και ίδιοι. Δυο τρία άτομα. Μεγάλη ταλαιπωρία», λέει στην κάμερα του Star ένας ασθενής.

Την ίδια ώρα, ασθενείς που χρήζουν συχνών μεταγγίσεων, ζουν με το φόβο της έλλειψης υλικών. «Βελόνες παράδειγμα ή γάζες, δεν υπάρχουν. Ή θα τα φέρουν άλλα κορίτσια που έχουν τη δυνατότητα, ή θα πρέπει να τα αγοράσουμε, διαφορετικά δεν θα τα έχουμε», αναφέρει μια άλλη ασθενής.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: ΖΗΤΟΥΝ ΓΑΖΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

Στην.... "εντατική" βρίσκεται το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας. Ακόμη και για αυτούς που βρίσκονται στην ΜΕΘ, δεν υπάρχουν τα νοσηλευτικά υλικά.

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ: ΛΕΙΠΟΥΝ 390 ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ

Τιμούν τον όρκο του Ιπποκράτη στο ακέραιο. Γιατροί και νοσηλευτές στο Ιπποκράτειο, «ματώνουν» για να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς.

«Το νοσοκομείο μαστίζεται αυτή τη στιγμή από 390 κενές οργανικές θέσεις. Από αυτές οι 240 είναι νοσηλευτικό προσωπικό. Ο καθένας λοιπόν αντιλαμβάνεται ότι μέσα από το νοσοκομείο, λείπει ένα ολόκληρο νοσοκομείο» τόνισε ο Κουρουβακαλης Δημήτρης, νοσηλευτής και πρόεδρος εργαζομένων Ιπποκράτειου νοσοκομείου.

Η κατάσταση στο Ιπποκράτειο είναι κάπως καλύτερη, παρά τις ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top