ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ οι καταυλισμοί προσφύγων- ΦΟΒΟΙ για ηπατίτιδα και ελονοσία

Οι γιατροί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ οι καταυλισμοί προσφύγων- ΦΟΒΟΙ για ηπατίτιδα και ελονοσία

​Οι άθλιες συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στους προσφυγικούς καταυλισμούς, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες προκαλούν την ανησυχία των γιατρών.

Την ίδια ώρα σοκάρουν οι εικόνες από τη Μυτιλήνη, όπου καθαριστές του δήμου βρήκαν νεκρό σκύλο μέσα σε σκηνή παράτυπων μεταναστών.

Η πλαζ Τσαμάκια, δίπλα από το λιμάνι της Μυτιλήνης ήταν γεμάτη περιττώματα, αποφάγια ακόμη και κουφάρια ζώων, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι.

Οι αρχές απομάκρυναν το πρωί τους 348 παράτυπους μετανάστες που είχαν καταλάβει το χώρο και τους μετέφεραν στο κέντρο κράτησης στη Μόρια.

Από την άλλη στην Ειδομένη, που πια δεν είναι ένα χωριό 100 κατοίκων, αλλά μια κωμόπολη με περισσότερους από 10 χιλιάδες ανθρώπους η κατάσταση είναι αφόρητη. Ο τηλεοπτικός φακός δεν μπορεί να καταγράψει την δυσοσμία αλλά καταγραφεί μικρά παιδιά να παίζουν μέσα στα βρώμικα νερά κρατώντας... φάκες για ποντίκια!

Λιμνάζοντα νερά δίπλα σε βρέφη και πρόσφυγες ξαπλωμένοι στο χώμα. Οι γονείς προσπαθούν να κρατήσουν τα παιδιά τους καθαρά. Εθελοντές γιατροί κάνουν ό,τι μπορούν!

Ωστόσο, τα κρούσματα ελονοσίας όλο και αυξάνονται. Το 2013 καταγράφηκαν στη χώρα μας 25 περιστατικά, το 2014 ανέβηκαν στα 38, ενώ το 2015 έφτασαν τα 60. Η συντριπτική πλειονότητα των κρουσμάτων ήταν σε μετανάστες που ήρθαν στη χώρα μας.

Οι γιατροί κρούουν, επίσης, τον κώδωνα του κινδύνου για ηπατίτιδα, δάγκειο πυρετό και νόσο του Νείλου, καλώντας την πολιτεία να ξεκινήσει τους ψεκασμούς, έτσι ώστε να περιοριστεί η μετάδοση των ασθενειών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top