Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης των Παιδικών Χωριών SOS στην Ελλάδα για το προσφυγικό

Επισκέφθηκε τα κέντρα φιλοξενίας του Ελαιώνα, της Μόριας Λέσβου και των Διαβατών Θεσσαλονίκης

Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης των Παιδικών Χωριών SOS στην Ελλάδα για το προσφυγικό
​Τη χώρα μας επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης των Παιδικών Χωριών SOS, κ. Siddhartha Kaul. Η επίσκεψή του έγινε με αφορμή την εμπλοκή και συμβολή των Παιδικών Χωριών SOS στο θέμα του προσφυγικού.
Visit president SOS.jpg
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του βρέθηκε στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα, όπου συνάντησε τον αν. Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γ. Μουζάλα και είδε από κοντά τα υποστηρικτικά προγράμματα που λειτουργούν τα Παιδικά Χωριά SOS εκεί. Στη συνέχεια είχε συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Κουρουμπλή.
Την επόμενη μέρα, ο Πρόεδρος βρέθηκε στη Μυτιλήνη και επισκέφθηκε τη Μόρια, το Καρατεπέ, τον Ξενώνα ασυνόδευτων ανηλίκων της Μετάδρασης και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Λέσβου κ. Σπ. Γαληνό και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γ. Ψάνη, όπου συζητήθηκε η αύξηση των προγραμμάτων των Παιδικών Χωριών SOS στη Μυτιλήνη.
Visit President SOS 2.jpg
Την τελευταία μέρα της επίσκεψής του, βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και, μετά από πρόσκληση, συναντήθηκε με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης κα Κ. Γούλα. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά καθώς επίσης και το Ίδρυμα «Άγιος Παντελεήμων», όπου τα Παιδικά Χωριά SOS, ύστερα από απόφαση της αν. Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώς Φωτίου και σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, θα λειτουργήσουν άμεσα ξενώνα ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων.
Visit President SOS 3.jpg
Όπως είναι γνωστό, από 1η Δεκεμβρίου 2015 τα Παιδικά Χωριά SOS με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης είναι επίσημος συνεργαζόμενος φορέας για το τεράστιο ανθρωπιστικό ζήτημα των προσφύγων και προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες για την ψυχολογική υποστήριξη και ανακούφιση χιλιάδων ανηλίκων στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα Αθήνας, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης και στη Λέσβο. Οι παραπάνω δράσεις υλοποιούνται με τη χρηματοδότηση της Διεθνούς Ένωσης των Παιδικών Χωριών SOS που εδρεύει στην Αυστρία.

Visit President SOS 4.jpg
Ο κ. Siddhartha Kaul, προσωπικότητα διεθνούς κύρους, κατέχει την Προεδρεία της Διεθνούς Ένωσης των Παιδικών Χωριών SOS από το 2012, ενώ η σχέση του με τον Οργανισμό ξεκίνησε από το 1984. Έχει αναπτύξει σημαντικό έργο σε πολλές χώρες της Ασίας για το οποίο έχει βραβευθεί από κυβερνήσεις και οργανισμούς.

Λίγα λόγια για τα Παιδικά Χωριά SOS
Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος είναι μέλος του Διεθνούς Οργανισμού SOS Children’s Villages International, που λειτουργεί σε 134 χώρες. Στην Ελλάδα, τα Παιδικά Χωριά SOS είναι ειδικά αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο, που ιδρύθηκε το 1975 με σκοπό την προστασία των παιδιών, τα οποία για σοβαρούς κοινωνικούς λόγους στερούνται μόνιμα τη φροντίδα των φυσικών τους γονιών.
Η προστασία και φροντίδα των παιδιών που ζουν στα Παιδικά Χωριά SOS προσφέρεται σε μακρόχρονη, συνεχή, σταθερή βάση. Ξεκινά από την παιδική ηλικία και συνεχίζεται έως ότου το παιδί, προετοιμασμένο κατάλληλα, ηθικά, κοινωνικά και επαγγελματικά, είναι ικανό να σταθεί μόνο του στην κοινωνία.
Τα Παιδικά Χωριά SOS ανταποκρινόμενα στις ανάγκες που δημιουργήθηκαν από την οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας και τη δραματική αύξηση των οικογενειών σε φτώχεια λειτουργούν οκτώ Κέντρα Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας για τη στήριξη αυτών των οικογενειών.
Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο των Παιδικών Χωριών SOS και για τη συμβολή της εκδήλωσης στο έργο τους, μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλ. 210-3313661-3 ή στο www.sos-villages.gr .
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top