Στα ΚΑΓΚΕΛΑ οι υπάλληλοι του Δρομοκαΐτειου!Με κρεμάλες,αλυσίδες,φασολάδες έξω από το υπ.Υγείας

ΔΕΙΤΕ το ρεπορτάζ του Star- Πρώτη ανάρτηση: 20/04/2016 09:03

​Έναν διαφορετικό τρόπο για να διαμαρτυρηθούν διάλεξαν οι εργαζόμενοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δρομοκαΐτειο» έξω από το υπουργείο Υγείας!

Με σύνθημα «χώνουμε το ΕΣΥ τρία μέτρα κάτω από τη γη», συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο και έστησαν μια ψησταριά με λαχανικά (κολοκυθιά, μελιτζάνες) και μπροστά σε ένα τραπέζι έχουν τοποθετήσει συμβολικά μια κατσαρόλα με φασολάδα θέλον��ας κατά αυτό τον τρόπο να δείξουν ότι θα περάσουν Πάσχα φτωχικά, χωρίς αρνί και χωρίς τα απαραίτητα του πασχαλινού τραπεζιού.

reyetyr6ty.jpg
Οι εργαζόμενοι, διαμαρτυρόμενοι για την υποχρηματοδότηση του Ιδρύματος, έχουν τοποθετήσει μπροστά από την είσοδο του υπουργείου ένα ακόμη πανό με το σύνθημα «Ο Τσίπρας μας δουλεύει. Το Ταμείο του Δρομοκαΐτειου είναι μείον-βγήκαμε στην ζητιανιά», θέλοντας να καταδείξουν την αθέτηση των προεκλογικών δεσμεύσεων του πρωθυπουργού για λύσεις στα προβλήματα τους.

Ακόμα έχουν αλυσοδεθεί έξω από την κεντρική είσοδο του κτιρίου θέλοντας να δείξουν ότι είναι όμηροι αυτής της κατάστασης και παράλληλα στα δέντρα που βρίσκονται επί της οδού Αριστοτέλους έχουν κρεμάσει συμβολικά τρεις κρεμάλες, αφού... «αυτοκτονούν» καθημερινά με αυτήν την κατάσταση.

Στην ανακοίνωση του σωματείου, σημειώνεται επίσης, ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, φύλαξη και σίτιση παραμένουν απλήρωτοι για χρονικό διάστημα πέρα των 5 μηνών.

Ειδικά για αυτό τον λόγο οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα έχουν τοποθετήσει συμβολικά έξω από το υπουργείο κουβάδες, φαράσια, σκούπες και εί��η καθαριότητας προκείμενου να δείξουν ότι σε καθημερινή βάση είναι στις εργασίες τους παρά το γεγονός ότι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και πέντε μήνες.

Μεταξύ άλλων οι υπάλληλοι του Δρομοκαΐτειου, διεκδικούν την επανασύσταση των οργανικών θέσεων για τις ειδικότητες φύλαξης -σίτισης- καθαριότητας και μονιμοποίησή τους, άμεση και επαρκή χρηματοδότηση, προμήθεια απαραίτητου υγειονομικού υλικού και υλικών καθαριότητας και μονιμοποίηση επικουρικών εργαζομένων και 5 μηνών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top