ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στην Υγεία- Ο καλοκαιρινός καιρός φέρνει κουνούπια και αυτά… αρρώστιες

Γιατροί και επιστήμονες μιλούν στο Star

​Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες δημιουργούν συνθήκες έξαρσης για τα κουνούπια και των μεταδοτικών ασθενειών.

Ήδη το ΚΕΕΛΠΝΟ προχώρησε σε συστάσεις για ψεκασμούς, ενώ γιατροί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τους καταυλισμούς των μεταναστών και των προσφύγων.

Ελονοσία, ιός του δυτικού Νείλου, Δάγκειος Πυρετός και άλλα λοιμώδη νοσήματα ανησυχούν τους γιατρούς και τους επιστήμονες, καθώς η ασυνήθιστη για την εποχή ζέστη, δημιουργεί συνθήκες επικίνδυνες για την δημόσια υγεία, από την αύξηση των κουνουπιών.

Από το μήνα Μάρτιο έχουμε στείλει στις περιφέρειες έγγραφα ότι λόγω των ασυνήθιστων κλιματολογικών συνθηκών να προβούν στους απαραίτητους ψεκασμούς.

Το πρόβλημα όπως υποστηρίζουν επιστήμονες επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο στους χώρους των προσφυγικών καταυλισμών, λόγω των κακών συνθηκών υγιεινής.

Οι ψεκασμοί είναι η μόνη λύση για να περιοριστεί το φαινόμενο της επώασης τώρα στην αρχή. Πέρα όμως από τους ψεκασμούς είναι απαραίτητη η ατομική υγιεινή.

Αισιόδοξο γεγονός θεωρούν οι επιστήμονες, την ανομβρία. Αν συνεχιστεί, θα περιορίσει τους χώρους επώασης και μετάδοσης των μολυσματικών ασθενειών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top