ΑΝΟΙΧΤΟΧΕΡΗΔΕΣ στα μουσεία... ΤΣΙΓΚΟΥΝΗΔΕΣ σε φαγητό οι τουρίστες!

ΔΕΙΤΕ το ρεπορτάζ του Star

ΑΝΟΙΧΤΟΧΕΡΗΔΕΣ στα μουσεία... ΤΣΙΓΚΟΥΝΗΔΕΣ σε φαγητό οι τουρίστες!

​Ακρόπολη -Πλάκα -Μοναστηράκι. Δρόμοι γεμάτοι από τουρίστες. Πρώτος και κύριος σταθμός που ανοίγουν το πορτοφόλι τους χωρίς να νοιάζονται πόσα χρήματα θα ξοδέψουν είναι οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία.

Δεύτερος σταθμός, το φαγητό. Εκεί τα πράγματα αλλάζουν και οι τουρίστες χωρίζονται σε στρατόπεδα. Από τη μία οι ανοιχτοχέρηδες και από την άλλη εκείνοι που μετρούν και το τελευταίο ευρώ. Όπως οι 3 νέοι από την Ιταλία.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όταν οι καταστηματάρχες βλέπουν Αμερικάνους τρίβουν τα χέρια τους.

«Πρώτοι είναι οι Αμερικάνοι που τους αρέσουν όλα και τα επιδόρπια και ο καφές και μετά είναι οι Ασιάτες οι οποίοι παίρνουν μόνο ένα πιάτο φαγητό, αυτό είναι και φεύγουνε» λέει στο Star ο εστιάτορας Χρήστος Σαλαούνης.

Ελάχιστοι είναι οι τουρίστες που θα φύγουν από τη χώρα χωρίς να αγοράσουν ένα αναμνηστικό ή κάποιο δώρο. Ωστόσο όπως λένε οι καταστηματάρχες συνήθως ξοδεύουν μικρά ποσά ενώ ορισμένοι ζητούν ακόμη και γενναίες εκπτώσεις.

«Λένε κόψε-κόψε αλλά σε σημείο που φεύγει από την πραγματικότητα. Έχουμε περιπτώσεις ειδικά από τους Ασιάτες και τους Κινέζους…θέλουν να τα παίρνουν στη μισή τιμή», λέει ένας άλλος καταστηματάρχης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top