AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Η πρώτη τραγική απώλεια στο Ελληνικό-17χρονη μετανάστρια ΠΕΘΑΝΕ

Τι είπε στο Star ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Η πρώτη τραγική απώλεια στο Ελληνικό-17χρονη μετανάστρια ΠΕΘΑΝΕ

​Ένα 17χρονο κορίτσι από το Αφγανιστάν έχασε την ζωή του μετά από πενθήμερη νοσηλεία του στο Λαϊκό νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε σε κατάσταση σοκ από το κέντρο φιλοξενίας στο Ελληνικό. Οι γονείς της μιλούν αποκλειστικά στο Star και τον Βαγγέλη Γκούμα, για τις τραγικές τελευταίες στιγμές της.

«Ήρθαμε εδώ γεμάτοι ελπίδα αλλά τα σύνορα έκλεισαν και η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει τίποτα να μας βοηθήσει. Αύριο και μεθαύριο κάθε ημέρα ο καθένας θα πεθάνει εδώ», λέει η μητέρα της 17χρονης.

Τα λόγια πνίγονται στα δάκρυα της. Μόλις πριν από λίγες ώρες οι γιατροί την ενημέρωσαν ότι η κόρη της δεν ζει πια. Πέθανε στο κρεβάτι της εντατικής μονάδας στο Λαϊκό νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε σχεδόν νεκρή. Η 17χρονη Μαχάζ ζούσε μέσα σε τραγικές συνθήκες στο Ελληνικό σε άθλιες συνθήκες σε μια μικρή σκηνή μαζί με τους γονείς της και τα αδέλφια της.

Πριν από λίγες ημέρες το κορίτσι αισθάνθηκε αδιαθεσία και η μητέρα της την πήγε στον γιατρό του κέντρου φιλοξενίας στο Ελληνικό.

«Δεν είχαν καλές υπηρεσίες εδώ της έδωσαν κάποια φάρμακα που δεν είχαν αποτέλεσμα», προσθέτει η ίδια.

Το υποτυπώδες ιατρείο του Ελληνικού το οποίο δεν αναγνωρίζεται ως επίσημη δομή φιλοξενίας δεν λειτουργεί 24 ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ένας γιατρός του ΚΕΕΛΠΝΟ και εθελοντές γιατροί που έχουν συγκεκριμένες βάρδιες. Η 17χρονη με ασθενοφόρο οδηγήθηκε στο Λαϊκό νοσοκομείο.

Η 17χρονη στη συνέχεια επέστρεψε στην σκηνή της στις ιδίες άθλιες συνθήκες και μέσα σε λίγη ώρα άρχισε η περιπέτειά της. Λιποθύμησε και ο πατέρας αφού την σήκωσε στα χεριά του έψαχνε για ταξί στην παραλιακή γιατί δεν υπήρχε εκείνη την στιγμή ασθενοφόρο στο Ελληνικό.

«Βγήκα στον δρόμο και τα ταξί δεν σταματούσαν δεν μας έπαιρναν αν και την κρατούσα έτσι στα χεριά μου. Τελικά ένα ταξί σταμάτησε», λέει ο πατέρας της μικρής.

Η κοπέλα μόλις έφτασε στο Λαϊκό νοσοκομείο, μεταφέρθηκε στην μονάδα εντατικής θεραπείας, όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη να την σώσουν. Όμως η κατάσταση ήταν επιβαρυμένη και το κορίτσι κατέληξε.

Να θυμίσουμε ότι στο Ελληνικό είχε σημει��θεί κρούσμα ηπατίτιδας.

Η απουσία του επίσημου κράτους δεν προφυλάσσει την υγεία τόσο των μεταναστών όσο και των Ελλήνων κατοίκων των νοτίων προαστίων που δεν γνωρίζουν, όπως άλλωστε και οι γιατροί που δίνουν τις πρώτες βοήθειες στους μετανάστες, ποιο είναι το ιατρικό ιστορικό τους.

Τι είπε στο Star ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής

Ο δημοσιογράφος του Star Βαγγέλης Γκούμας, επικοινώνησε για το τραγικό συμβάν με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος είπε ότι δεν γνώριζε το περιστατικό και ότι ενημερώθηκε εκείνη την ώρα από το Star. Πρόσθεσε επίσης ότι θα κάνει έρευνα για το περιστατικό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top