ΖΗΜΙΑ 800.000 ευρώ έχουν υποστεί οι μεταφορικές εταιρίες λόγω των μπλόκων στην Ειδομένη!

Πρώτη ανάρτηση: 19/04/2016 14:10

ΖΗΜΙΑ 800.000 ευρώ έχουν υποστεί οι μεταφορικές εταιρίες λόγω των μπλόκων στην Ειδομένη!
Μεγάλη ζημιά ύψους 800.000 ευρώ έχουν υποστεί -λόγω της κατάληψης της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη για 32η μέρα- οι μεταφορικές εταιρίες, οι οποίες προβαίνουν σε αναγκαστικές άδειες εργαζομένων για να μην κάνουν απολύσεις ή μειώσεις μισθών.

Όπως σας ενημερώσαμε τη Δευτέρα, παρά τις προσπάθειες της αστυνομίας να διακόψει την κατάληψη στην Ειδομένη, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που βρίσκονται στο σημείο, έστησαν ξανά τις σκηνές τους, παρατείνοντας το «μπλόκο».

Την απόγνωση αλλά και την οργή για τη στάση της κυβέρνησης, εξέφρασε ο Αναστάσιος Σεχπερίδης, εκπρόσωπος των μεταφορικών εταιριών, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι.

Συγκεκριμένα είπε: «Προϊόντα έχουν λήξει... Προβαίνουμε σε αναγκαστικές άδειες για να μην απολυθεί κόσμος ή γίνει μείωση μισθών», προσθέτοντας πως «μας κοροϊδεύουν... 32 μέρες είναι κλειστή η γραμμή, έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ, έχουμε ζημιά 800 χιλιάδες ευρώ και έχουμε χάσει την αξιοπιστία μας στο εξωτερικό, δεν έχουν καταλάβει τι έγινε στην Ελλάδα». «Είναι αδικαιολόγητο η γραμμή να κλείνει 32 μέρες, υπάρχουν συμβόλαια που δεν μπορούν να τηρηθούν», συμπλήρωσε ο κ. Σεχπερίδης.

«Μας είχαν υποσχεθεί ότι θα ανοίξει η γραμμή στις 4 Απριλίου, μετά στις 11, μετά στις 18. Χθες για δύο ώρες άνοιξε η γραμμή. Ο κ. Τόσκας μάς είχε πει ότι θα ανοίξει στις 11 του μηνός, είχαν πει ότι είναι θέμα ημερών. Θα ανοίξει το Πάσχα; Να μας πουν τι κάνουμε», είπε.

Εξήγησε δε, ότι από το «μπλόκο» στην Ειδομένη χάνουν πάρα πολλά λεφτά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τα λιμάνια, καθώς οι εταιρίες, με ζημία, μεταφέρουν τα φορτία τους μέσω Αλβανίας και Βουλγαρίας. «Η Cosco κάνει υπομονή, πάει μέσω Βουλγαρίας», τόνισε.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top