Πιστός σύζυγος και σύντροφος; Ψάχνετε ψύλλους στα άχυρα! ΑΠΙΣΤΟΙ οι 4 στους 5 Έλληνες

Τι έδειξε έρευνα;- Γιατί "σβήνει" η ερωτική επιθυμία μέσα στο γάμο;

Πιστός σύζυγος και σύντροφος; Ψάχνετε ψύλλους στα άχυρα! ΑΠΙΣΤΟΙ οι 4 στους 5 Έλληνες

​Σε απίστευτα στοιχεία καταλήγει έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου της Αθήνας, αφού σύμφωνα με αυτή, η πλειοψηφία των Ελλήνων απατούν τις συζύγους και τις συντρόφους τους. Το ίδιο όμως και οι Ελληνίδες.

Συγκεκριμένα, 4 στους 5 άνδρες και 3 στις 5 γυναίκες δηλώνουν ότι απατούν τον/την σύντροφό τους.

Στόχος της έρευνας ήταν να απαντηθούν το ποιοι και γιατί απατούν περισσότερο, επισημαίνει ο ��ρόεδρος του Ινστιτούτου Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης.
Όπως εξηγείται στην έρευνα, οι άνθρωποι οδηγούνται στο γάμο καθώς απολαμβάνουν την ερωτική επιθυμία και το σεξ σχεδόν καθημερινά, θεωρώντας ότι αυτό θα κρατήσει για πολλά χρόνια. Όμως τελικά ο γάμος δεν διαρκεί πολύ, και τα μισά ζευγάρια οδηγούνται στο διαζύγιο ακόμη και στους έξι μήνες έγγαμου βίου.

Η ερωτική βαρεμάρα ξεκινά συνήθως μετά τους έξι μήνες συμβίωσης και κορυφώνεται στους δώδεκα μήνες και αποτελεί την πρώτη αιτία που οδηγεί τον άνδρα στην απιστία.

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινίδη, η βιολογική ερμηνεία της είναι η πτώση των ανδρογόνων και η άνοδος της ωκυτοκίνης. Η συγκεκριμένη ορμόνη συνδέεται με τη θαλπωρή και τη σχέση αγάπης και μειώνει την ανδρική ορμή, που ελέγχεται από τα ανδρογόνα. Ο συνδυασμός αυτός γίνεται πιο έντονος έπειτα από τη γέννηση των παιδιών, καθώς η πατρότητα αυξάνει την ωκυτοκίνη.

Τα άλλα αίτια που οδηγούν σε απώλεια της ερωτικής διάθεσης είναι η οικειότητα που αποκτά το ζευγάρι μετά από χρόνια αλλά και η αλλαγή του ρόλου της γυναίκας από ελκυστική σύντροφο σε πιστή σύζυγο και μητέρα, που την κάνει αυτόματα αδιάφορη για διεκδίκηση.

Στον αντίποδα, επέρχεται η απομυθοποίηση του άνδρα ιππότη, εραστή, προστάτη, λαμπερού αρσενικού, που σιγά σιγά σβήνει μέσα στην καθημερινή σχέση.

Η καθημερινή τριβή και η σύγκρουση δύο ανθρώπων που συγκατοικούν, «σβήνουν» τον έρωτα και τη σεξουαλική ορμή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top