Στον εισαγγελέα τα στοιχεία για γυμναστήριο που λειτουργούσε παράνομα!

Διέθετε ελάχιστα όργανα και οι καταναλωτές γυμνάζονταν χωρίς επίβλεψη

​Στοιχεία τα οποία δείχνουν ότι επιχείρηση παρουσιαζόταν παράνομα ως «γυμναστήριο - πολυδύναμο κέντρο» διαβίβασε ο Συνήγορος του Πολίτη στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Συγκεκριμένα, η ανεξάρτητη Αρχή έλαβε στα τέλη του 2015 αναφορές από καταναλωτές, σύμφωνα με τις οποίες, αν και είχαν πληρώσει για συγκεκριμένες υπηρεσίες και προγράμματα, διαπίστωσαν ότι ο χώρος του γυμναστηρίου διέθετε ελάχιστα όργανα, οι γυμναστές εμφανίζονταν για λίγο και δεν ��πήρχαν υπάλληλοι γραμματείας για να τους εξυπηρετήσουν.

Το αποτέλεσμα ήταν να μην μπορούν να γυμναστούν ή να γυμνάζονται χωρίς επίβλεψη εξειδικευμένου προσωπικού. Όσοι κατήγγειλαν τις συμβάσεις τους, δεν έλαβαν πίσω τα χρήματά τους.

O Συνήγορος του Καταναλωτή διενήργησε έρευνα, από την οποία προέκυψε ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση «είχε υποβάλει αίτηση το έτος 2013 για χορήγηση άδειας λειτουργίας ιδιωτικού γυμναστηρίου για συγκεκριμένους χώρους, στον δήμο Αθηναίων, η οποία απορρίφθηκε, ενώ απαγορεύθηκε η λειτουργία της ως γυμναστηρίου».

Από την έρευνα προέκυψε, επίσης, ότι η καταγγελλόμενη επιχείρηση δεν διέθετε ούτε άδεια λειτουργίας πολυδύναμης μονάδας αδυνατίσματος - εργαστηρίου αισθητικής. Η επιχείρηση εισέπραττε προκαταβολικά χρήματα για παροχή υπηρεσιών γυμναστικής, ενώ γνώριζε ότι δεν υφίσταται νόμιμη άδεια λειτουργίας, παριστάνοντας ότι λειτουργεί νομίμως.

Η Αρχή καλεί όσους σκοπεύουν να λάβουν ανάλογες υπηρεσίες να ζητούν όλες τις αναγκαίες διευκρινίσεις, πριν υπογράψουν τις σχετικές συμβάσεις και καταβάλουν χρήματα και να μη διστάζουν να καταγγέλλουν ανάλογα περιστατικά, προκειμένου να προστατευθεί το καταναλωτικό κοινό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top