"ΕΚΜΗΔΕΝΙΖΟΝΤΑΙ" οι αποστάσεις-Παραδόθηκε ο δρόμος Λεύκτρο-Σπάρτη-ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ

Δεν θα πληρώνουμε τα διόδια έως το Πάσχα

"ΕΚΜΗΔΕΝΙΖΟΝΤΑΙ" οι αποστάσεις-Παραδόθηκε ο δρόμος Λεύκτρο-Σπάρτη-ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ

Απ​ό σήμερα μειώνεται η απόσταση της Σπάρτης από την Αθήνα, καθώς παραδόθηκε στην κυκλοφορία, παρουσία του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, ο νέος αυτοκινητόδρομος Λεύκτρο - Σπάρτη, οδικός κλάδος του αυτοκινητόδρομου «Μορέας».

Έως τώρα, το ταξίδι από την Τρίπολη στη Σπάρτη είχε διάρκεια 1 ώρα, ενώ με τον νέο αυτοκινητόδρομο ο χρόνος μειώνεται σε 40 λεπτά, χώρια που ο νέος δρόμος είναι πολύ πιο ασφαλής και δίχως στροφές. Ακόμη, το ταξίδι Σπάρτη - Αθήνα μειώνεται κατά 20 λεπτά, καθώς πλέον θα διαρκεί δύο ώρες, ενώ η απόσταση Σπάρτη - Καλαμάτα θα είναι υπόθεση 50 λεπτών.

leyktro-sparti-16_24_custom.jpg
Εγκαινιάζοντας το νέο αυτοκινητόδρομο ο υπουργός Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, αφού μεταξύ άλλων ανέφερε πως είναι ο πρώτος που παραδίδεται σε κυκλοφορία με εν λειτουργία Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων, δήλωσε ότι «θα συνεχίσουμε και θα τα καταφέρουμε και στα υπόλοιπα έργα».

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Ντία Τζανετέα, σε δηλώσεις της στο ΑΜΠΕ είπε ότι με τον άξονα αυτό η Λακωνία μπαίνει σε δρόμο ανάπτυξης και βγαίνει ��πό την απομόνωση.

leyktro-sparti-16_4_custom.jpg
leyktro-sparti-16_25_custom.jpg
Το αντίτιμο των διοδίων -σημειωτέον ότι δεν θα υπάρχει χρέωση έως και το Πάσχα- θα αποφασιστεί ύστερα από αναλογική μελέτη.

Το έργο περιλαμβάνει 46 χλμ. σύγχρονου κλειστού αυτοκινητόδρομου, ο οποίος θα διαθέτει δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση (χωρίς ΛΕΑ) και δύο ανισόπεδους κόμβους σε Λογκάνικο και Πελλάνα, καθώς και τρεις γέφυρες (δύο στον ποταμό Ευρώτα 315 μέτρων η καθεμιά και μία στον ποταμό Βουτικιώτη 275 μέτρων).


leyktro-sparti-16_8_custom.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top