Ο κακός ΧΑΜΟΣ για μια θέση στον Σκαραμαγκά-Αριθμό προτεραιότητας παίρνουν οι πρόσφυγες!

Περιμένουν να επιβιβαστούν στο πρώτο λεωφορείο

Το απόλυτο χάος επικρατεί στον Πειραιά, εκεί όπου πρόσφυγες και μετανάστες ποδοπατούνται για να εξασφαλίσουν αριθμό προτεραιότητας και να επιβιβαστούν σε λεωφορεία της ΕΘΕΛ, τα οποία και θα τους μεταφέρουν στο κέντρο φιλοξενίας στο Σκαραμαγκά. Προτεραιότητα έχουν οι οικογένειες.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ.Δρίτσας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι το κέντρο φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, είναι χωρητικότητας περίπου 2.500 ατόμων και ότι τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει η μεταφορά και άλλων ατόμων από το λιμάνι του Πειραιά στη συγκεκριμένη δομή.

Είπε, επίσης, ότι στις δομές φιλοξενίας, που είναι πιο οργανωμένοι ελεγχόμενοι χώροι, αναμένεται να συνδράμουν και οι εθελοντικές οργανώσεις, όπως γίνεται αυτή τη στιγμή και στο κέντρο του Σχιστού.

Τέλος, τόνισε ότι αυτή τη στιγμή στον σχεδιασμό για τις επόμενες ημέρες είναι και η άμεση αποσυμφόρηση του Ελληνικού, ενώ ανέφερε ότι όσα άτομα δεν θα μπορέσουν να φιλοξενηθούν στον Σκαραμαγκά, θα μεταφερθούν σε νέες δομές φιλοξενίας ��ου ετοιμάζονται και δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top