Πάπας: Θαυμάζω τον ελληνικό λαό για αυτό που κάνει

«Κατανοητές οι ανησυχίες στην Ευρώπη, αλλά πάνω απ΄όλα οι πρόσφυγες είναι άνθρωποι»

Πάπας: Θαυμάζω τον ελληνικό λαό για αυτό που κάνει
Τις ευχαριστίες του στον ελληνικό λαό για την περίθαλψη των προσφύγων εξέφρασε από το λιμάνι της Λέσβου ο Πάπας Φραγκίσκος.
«Από τότε που η Λέσβος έγινε πέρασμα για πολλούς αποδημούντες, αισθάνθηκα την ανάγκη να έρθω στο νησί. Ευχαριστώ το θεό που μου έδωσε τη δυνατότητα και θέλω να ευχαριστήσω την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο που με προσκάλεσε» ανέφερε πάπας Φραγκίσκος, απευθυνόμενος στο λαό της Λέσβου.
papas lesvos.jpg

«Θα ήθελα να εκφράσω τον θαυμασμό μου για τον ελληνικό λαό που παρά τις δυσκολίες κράτησε ανοιχτή την καρδιά του και προσέφερε σε όσους έχουν ανάγ��η. Σήμερα θα ήθελα να ανανεώσω την έκκληση μου για βοήθεια. Πολλοί πρόσφυγες που είναι στην Ελλάδα διαβιώνουν σε δύσκολες συνθήκες λόγω της αβεβαιότητας για το μέλλον» πρόσθεσε ο ποντίφικας.
Ο Πάπας Φραγκίσκος αναγνώρισε ότι οι ανησυχίες των Ευρωπαίων είναι κατανοητές και νόμιμες, αλλά πρόσθεσε: «Οι πρόσφυγες πάνω από αριθμοί είναι κυρίως άνθρωποι. Είναι αναγκαίο να χτίσουμε την ειρήνη εκεί που ο πόλεμος έφερε την καταστροφή και το θάνατο. Μόνο με κοινή προσπάθεια μπορούμε να βρούμε λύσεις στο προσφυγικό».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top