Έρευνα και στην Ελλάδα για το ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ Panama Papers

Ποιοι εμπλέκονται

Έρευνα και στην Ελλάδα για το ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ Panama Papers

​Άρχισε και στη χώρα μας δικαστική έρευνα για τα λεγόμενα Panama papers που έφερ��ν στο φως στοιχεία για εκατοντάδες off shore εταιρίες που διέρρευσαν από δικηγορικό γραφείο του Παναμά.

Οι εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος ελέγχουν εξονυχιστικά τα δεδομένα που έχουν δημοσιοποιηθεί ως τώρα και αφορούν εταιρίες που συνδέονται με Έλληνες. Επιπλέον, τις επόμενες ημέρες θα σταλούν αιτήματα δικαστικής συνδρομής στις αρχές του Παναμά που πρόσφατα έκαναν έφοδο στο δικηγορικό γραφείο του οποίου τα στοιχεία διέρρευσαν και δημοσιοποιήθηκαν από τη διεθνή σύμπραξη ερευνητών δημοσιογράφων.

Ο επικεφαλής εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος Παναγιώτης Αθανασίου έδωσε εντολή να κινηθούν όλες οι σχετικές διαδικασίες προκειμένου τα δεδομένα να έρθουν επισήμως στα χέρια των δικαστικών αρχών και να εντοπιστούν οι Έλληνες που έχουν στην κατοχή τους off shore εταιρίες και ιδρύματα και να ερευνηθούν περιπτώσεις φοροδιαφυγής και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ανάμεσα στα ονόματα που έχει αποκαλύψει ως τώρα το Interational Consortium of Investigative Journalists είναι ο δικηγόρος και πρώην σύμβουλος του άλλοτε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου, ο κατηγορούμενος σε υποθέσεις με μίζες για εξοπλιστικά προγράμματα Σπύρος Μεταξάς και οι Κων. Λαναράς, Π. Πετρίδης, Α. Πατούνης.

Ήδη κλιμάκιο επίκουρων εισαγγελέων οικονομικού εγκλήματος, ανάμεσα στους οποίους οι Ελένη Τουλουπάκη, Χρήστος Ντζούρας και άλλοι, ερευνά όλα τα πρόσωπα που έχουν αποκαλυφθεί από το σκάνδαλο που έχει προκαλέσει πολιτικές αναταράξεις σε πολλές χώρες όπως η Ισλανδία, η Μ. Βρετανία και η Ρωσία και έχει πυροδοτήσει δικαστικές έρευνες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top