ΕΝΤΑΣΗ στη συνέντευξη τύπου για την πτώχευση της Ηλεκτρονικής-ΜΠΟΥΚΑΡΑΝ οι εργαζόμενοι!

Ζητούν την καταβολή των αποζημιώσεών τους

ΕΝΤΑΣΗ στη συνέντευξη τύπου για την πτώχευση της Ηλεκτρονικής-ΜΠΟΥΚΑΡΑΝ οι εργαζόμενοι!

​Με την αποχώρηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας «Ηλεκτρονική Αθηνών» Ιωάννη Στρούτση έληξε η ένταση που προκλήθηκε από την εισβολή εργαζομένων σε αίθουσα όπου η διοίκηση της επιχείρησης παραχωρούσε συνέντευξη Τύπου, σχετικά με την πτώχευση της "Ηλεκτρονική Αθηνών".

16504515.jpg
(Ο πρόεδρος Ιωάννης Στρούτσης)

Υπενθυμίζεται ότι εργαζόμενοι εισέβαλαν, διακόπτοντας τη συνέντευξη, διαμαρτυρόμενοι για την αιφνιδιαστική ανακοίνωση πτώχευσης της εταιρίας, η οποία εγκρίθηκε χθες από το Πρωτοδικείο Αθηνών.

16504517.jpg
Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος και Γραμματέας Τύπου της ΓΣΕΕ Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι αυθόρμητα εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για τον τρόπο με τον οποίο ενήργησε η εταιρία, τον οποίο τον χαρακτήρισε «δόλιο και καταχρηστικό».

«Εν κρυπτώ, κατέθεσε μία αίτηση πτωχεύσεως, η οποία έγινε, χωρίς να υπάρξει διαβούλευση και ενημέρωση των εργαζομένων, με αποτέλεσμα να παραμένουν ξεκρέμαστοι εκατοντάδες εργαζόμενοι της Ηλεκτρονικής» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Κώστας Καζακόπουλος μίλησε με τον Ιδιοκτήτη της εταιρίας Γιάννη Στρούτση. «Ο προμηθευτής μας δεν μπορούσε να στείλει τις εισπράξεις από αυτά που μας πουλούσε στο εξωτερικό εξαιτίας των capital controls. Αφού, λοιπόν, δεν μπορούσε να τα στείλει, σταμάτησε να μας προμηθεύει. Ακόμα και μετρητά να του δίναμε πάλι δεν μας προμήθευε, γιατί φοβόταν μη γίνει bail in. Μην του κουρέψουν τα λεφτά στα χέρια. Μας έλεγαν λοιπόν οι προμηθευτές, αυτά που χρωστάς πρέπει να μας τα δώσεις στην ώρα σου. Αν θες νέα εμπορεύματα θα πρέπει να μας τα πληρώσεις στο εξωτερικό για να στα δώσουμε ��την Ελλάδα».
Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της διοίκησης με τους εργαζόμενους, ενώ η εταιρία ανακοίνωσε σε όσους έχουν κάνει αγορές από κάποιο κατάστημα της εταιρείας συνεχίζουν να πληρώνουν τις δόσεις κανονικά, καθώς η αγορά των προϊόντων γινόταν μέσω πιστωτικής και οι άτοκες δόσεις που έδινε η Ηλεκτρονική δεν χρηματοδοτούνταν από την ίδια, αλλά από την τράπεζα. Οπότε η οφειλή συνεχίζει να υφίσταται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Ηλεκτρονική Αθηνών κήρυξε πτώχευση-Στην ανεργία 450 εργαζόμενοι

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ από τους εργαζόμενους της Ηλεκτρονικής

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top