Αυτοψία STAR: Άθλιες συνθήκες στον καταυλισμό προσφύγων του Ελληνικού

Βρώμικες τουαλέτες και ασφυξία μέσα στην κλειστή αίθουσα των αναχωρήσεων του αεροδρομίου

Αυτοψία STAR: Άθλιες συνθήκες στον καταυλισμό προσφύγων του Ελληνικού
​Άθλιες συνθήκες κατέγραψε η κάμερα του STAR και ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Γκούμας, στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων του Ελληνικού.
Μετανάστες και πρόσφυγες ασφυκτιούν μέσα στην κλειστή αίθουσα των αναχωρήσεων του αεροδρομίου, ενώ οι τουαλέτες είναι βρώμικες γεμάτες λασπωμένα νερά.
Μέσα σε ένα σκηνικό ντροπής πάνω από 4.500 άνθρωπ��ι προσπαθούν να επιβιώσουν σ΄ έναν κλειστό χώρο όπου δεν μπορούν να πάρουν ανάσα, με τους υπεύθυνους να μη θέλουν οι κάμερες να καταγράψουν το σκηνικό.
Οι δεκάδες σκηνές βρίσκονται η μια ακριβώς δίπλα στην άλλη μέσα στην σκόνη. Η μυρωδιά είναι ανυπόφορη. Ανθρώπινες υπάρξεις κοιμούνται πάνω σε βρώμικες κουβέρτες. Προσπαθούν να αναπαυτούν σχεδόν σε όλα τα σημεία της ανήλιαγης αίθουσας που θυμίζει έναν απέραντο καταυλισμό. Από όπου πέρασαν οι άνθρωποι του STAR, οι πρόσφυγες ζητούσαν να καταγραφούν οι άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους.
Στις τουαλέτες η κατάσταση είναι επίσης άθλια. Οι μετανάστες στριμώχνονται στην προσπάθεια τους να μπουν μπροστά στις λίγες βρύσες που λειτουργούν. Το πάτωμα μοιάζει με λίμνη από λασπωμένα νερά. Η μυρωδιά δεν σε αφήνει να σταθείς ούτε λεπτό. Οι βρύσες είναι σπασμένες.
Ο κίνδυνος για μολυσματικές ασθένειες που έχουν επισημάνει οι ιατρικές υπηρεσίες είναι υπαρκτός.
Το Ελληνικό έχει γεμίσει. Οι μετανάστες έχουν στήσει τις σκηνές τους και εκτός αεροδρομίου και προεκτείνονται προς τις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top