ΑΥΤΟΨΙΑ STAR: Εικόνες ντρ��πής και εξαθλίωσης στον καταυλισμό στο Ελληνικό!

ΔΕΙΤΕ το βίντεο

ΑΥΤΟΨΙΑ STAR: Εικόνες ντροπής και εξαθλίωσης στον καταυλισμό στο Ελληνικό!

​Σε άθλιες συνθήκες ζουν πρόσφυγες και μετανάστες στο Ελληνικό οι οποίοι μιλούν για μεγάλη έλλειψη καθαριότητας, μεταδοτικές ασθένειες αλλά και ελλείψεις γιατρών.

Πολλοί από αυτούς έχουν μετατρέψει σε hot spot την παραλία του Αγίου Κοσμά. Ο δημοσιογράφος του STAR, Βαγγέλης Γκούμας έκανε αυτοψία στον χώρο.

Είναι η Ειδομένη που υπάρχει μέσα στις κλειστές εγκαταστάσεις του Ελληνικού.

Τα κλάματα των παιδιών που ακούγονται είναι ένα σήμα κινδύνου για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν μέσα σε έναν κλειστό χώρο όπου οι πρόσφυγες και μετανάστες κοιμούνται στις σκηνές χωρίς να μπορούν να πάρουν ανάσα από την δυσωδία αλλά και τις μεγάλες ελλείψεις σε στοιχειώδη καθαριότητα.

Στις τουαλέτες η κατάσταση είναι άθλια, τα καλάθια είναι γεμάτα σκουπίδια, δεν υπάρχει νερό, ενώ όπως φαίνεται και από τα αποκλειστικά πλάνα που κατέγραψε η κάμερα του STAR, οι νεροχύτες είναι βρώμικοι και οι βρύσες σπασμένες.

Αλλά και στον εξωτερικό χώρο επικρατεί η ίδια άθλια κατάσταση. Οι σκηνές έχουν στηθεί στα βρώμικα πεζοδρόμια, κανείς δεν καθαρίζει, ενώ και τα παιδιά παίζουν και κοιμούνται δίπλα στα σκουπίδια.

Οι μετανάστες αρρωσταίνουν, κολλάει ο ένας τον άλλο και καταγγέλλουν την έλλειψη ιατρικής φροντίδας από το κράτος.

Ένα νέο hot spot κοντεύει να δημιουργηθεί απέναντι στον Άγιο Κοσμά. Οι μετανάστες πλένουν τα ρούχα τους στην θάλασσα και τα απλώνουν στις περιφράξεις των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Στο βίντεο θα δείτε πως έχει καταντήσει η παραλία του Αγίου Κοσμά κοντά στο σημείο όπου προπονούνται οι αθλητές της Εθνικής ομάδας.

Παντού υπήρχαν σκουπίδια λερωμένα ρούχα, πλαστικές συσκευασίες με τρόφιμα ενώ τα σημάδια από την νυχτερινή διαμονή των μεταναστών είναι εμφανή παντού.

Μέσα σε αυτές τις άθλιες συνθήκες κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει όταν φτάσει το καλοκαίρι και τι θα γίνει αν συνεχιστεί η ανεξέλεγκτη αυτή κατάσταση που αποτελεί μια υγειονομική βόμβα για τους συμπολίτες που ζουν στα νότια προάστια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top