«Σε αναμονή»: Η πρωτοβουλία που απλώνει ΧΕΡΙ βοηθείας στους αδύναμους

Σήμερα συμμετέχουν στη δράση 400 επιχειρήσεις

«Σε αναμονή»: Η πρωτοβουλία που απλώνει ΧΕΡΙ βοηθείας στους αδύναμους

​Η αδυναμία αρκετών συνανθρώπων μας να αγοράσουν ακόμη και τα απολύτως απαραίτητα, οδήγησε στη δημιουργία μιας σπουδαίας πρωτοβουλίας με τον τίτλο «Σε αναμονή». Σε πολλές επιχειρήσεις πια οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν κάτι και να το αφήσουν σε αναμονή για κάποιον που το έχει ανάγκη.

Αυτό το μπουκάλι γάλα θα δοθεί σε κάποιον που το χρειάζεται. Είναι δεκάδες οι άνθρωποι μας εξηγεί ο κύριος Σταυρακάκης που μπαίνουν καθημερινά στο παντοπωλείο του και αγοράζουν τρόφιμα από το υστέρημα τους σε αναμονή, για συμπολίτες μας που δεν έχουν χρήματα ούτε για τα αυτονόητα. «Ήρθαν σήμερα μια φοιτήτρια και ένα άλλο παιδί και ψώνισαν ένα γάλα , ένα παξιμάδι για κάποιους που το έχουν ανάγκη και αυτή η ανάγκη είναι ο πόνος του άλλου» εξηγεί ο ιδιοκτήτης του παντοπωλείου.

Το κίνημα «σε αναμονή» ξεκίνησε πριν 4 μήνες μέσα από το facebook με πρωτοβουλία του ηθοποιού Δημήτρη Πανέλη. Στην αρχή ήταν μόνο για καφέ. Πλέον προσφέρονται αγαθά και υπηρεσίες όπως κρέας, φάρμακα, βιβλία, παιχνίδια, ιατρικές εξετάσεις ακόμη και κομμωτήριο.

Ο αριθμός των επιχειρήσεων που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία έχει αυξηθεί σημαντικά. Σήμερα είναι 400 επιχειρήσεις από τις οποίες οι 137 είναι στην Αθήνα και οι 263 στην επαρχία.
Στου�� δύο μήνες που συμμετέχει στη δράση, η φαρμακοποιός Εύη Πόγκα, 9 στους 10 πελάτες της αφήνουν κάποιο χρηματικό ποσό σε αναμονή και πάνω από 25 άτομα έχουν χρησιμοποιήσει τη βοήθεια αυτή για να πάρουν τα φάρμακα τους. «Ήταν ένας κύριος του οποίου η εμφάνιση δεν παρέπεμπε ότι έχει ανάγκη. Παρόλα αυτά ρώτησε ο άνθρωπος αν υπάρχει φάρμακο σε αναμονή και όταν του είπαμε ότι ναι υπάρχει από ανακούφιση έβαλε τα κλάματα. Εγώ συγκλονίστηκα» περιγράφει η φαρμακοποιός.

Ακόμη και θεατρικά εισιτήρια υπάρχουν πια σε αναμονή. Στο Αβάκιο παιδικό στέκι η δυνατότητα μιας οικογένειας να δει μια θεατρική παράσταση δεν θεωρείται πολυτέλεια.

«Το θέμα είναι κερδίσουμε , τι να κερδίσουμε; Να φύγει η μελαγχολία από τα μάτια αυτών των ανθρώπων και των παιδιών τους. Να κερδίσουμε τα χαμόγελα τους» λέει η Κέλλυ Σταμουλάκη, καλλιτεχνική διευθύντρια του θεάτρου.

Ο κατάλογος των αγαθών που προσφέρονται με αγάπη μεγαλώνει καθημερινά. Μαζί όμως δυστυχώς μεγαλώνει και η λίστα των ανθρώπων που τα έχουν ανάγκη αλλά δεν μπορούν να τα αγοράσουν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top