ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η εκδήλωση του Greek Economic Forum για τους Έλληνες του Λονδίνου

Δείτε όλα όσα συνέβησαν

​ Τη Παρασκευή 8 Απριλίου, στις πέντε και μισή το απόγευμα οι Έλληνες του Λονδίνου από τον ακαδημαϊκό, επιχειρηματικό, τραπεζικό και διπλωματικό χώρο παραβρέθηκαν στο Cass Business School για να παρακολουθήσουν την προγραμματισμένη εκδήλωση του Greek Economic Forum. Οικοδεσπότες αυτής ήταν ο ιδρυτής και επικεφαλής του Greek Economic Forum κος Αντώνης Πιτταράς καθώς επίσης και ο διευθυντής του γραφείου του Forum στο Λονδίνο κος Ευάγγελος Αγγελάτος.

1.jpg
Μεγάλοι χορηγοί της εκδηλώσεις ήταν η εταιρεία Libra Group και το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας καθώς επίσης και η επενδυτική εταιρεία KP INVESTMENT SOLUTIONS του Ελληνοκύπριου επιχειρηματία κ. Κωνσταντίνου Πιλάτη. Άλλοι χορηγοί ήταν οι εταιρίες: Luxury Concierge, K&M Creative, Danaos, Pavlopoulos Benetatos Pappas Law Firm, Athens Medical Group, Dolphin Capital Investors και Yes Hotels.

2_.jpg
Ύστερα από την εξαιρετικά πετυχημένη διοργάνωση στο Harvard το Forum παρουσίασε μία ακόμα ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία στην καρδιά του οικονομικού κέντρου του Λονδίνου. Την εσπερίδα στρογγυλής τραπέζης απάρτιζαν τέσσερις καταξιωμένοι εισηγητές όπου μοιράστηκαν τις απόψεις τους και συζήτησαν μεταξύ τους και με το κοινό το θέμα της ενίσχυσης των επενδύσεων στη χώρα μας. Πιο συγκεκριμένα συζήτησαν κατά πόσον η Ελλάδα αποτελεί έναν φερέγγυο επενδυτικό προορισμό και πως μπορεί να δημιουργηθεί ένα επενδυτικό ''deal-flow'' στην χώρα.

3_.jpg
Την εκδήλωση άνοιξαν η κα Θεοδώρα Τσίντζου, μέλος του Greek Economic Forum και ο κος Αντώνης Κατεπόδης, επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στην Ελληνική Πρεσβεία στο Λονδίνο, ο οποίος εξέφρασε το προσωπικό θαυμασμό του και την ισχυρή υποστήριξη της Πρεσβείας για την πρωτοβουλία του Forum και τις προσπάθειες που γίνονται. Ύστερα από το θερμό κα��ωσόρισμα, η κα Μαργαρίτα Σκάρκου, μέλος του GEF και συντονίστρια της διάσκεψης, πέρασε τη σκυτάλη στους ομιλητές.

4_.jpg
Αρχίζοντας ο καθηγητής και διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος ναυτιλιακών, εμπορίου και οικονομίας στο Cass Business School Prof. Νίκος Νομικός, ανέλυσε την πρωταρχική θέση που κατέχει η χώρα μας στην Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως στο ναυτιλιακό τομέα και τις δυνατότητες που προσφέρει η χώρα μας από τη φύση της να αναπτυχθεί αυτός ο τομέας.

Ακολούθησε ο γνωστός δικηγόρος, διδάκτωρ νομικής του University College London, Dr. Γιώργος Κράτσας όπου μίλησε κυρίως για το νομικό πλαίσιο που επικρατεί επί του παρόντος στην Ελλάδα και πως αυτό αποθαρρύνει τις επενδύσεις στη χώρα μας.

6_.jpg
Έπειτα τον λόγο πήρε η κα Ροζίνα Κούστα διευθύντρια σε επενδυτική εταιρεία με έδρα το Λονδίνο (Signia Wealth), στην οποία διαχειρίζεται χαρτοφυλάκια και περιουσία αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ. Η κα Κούστα έδωσε ένα ισχυρό μήνυμα αισιοδοξίας τονίζοντας ότι έχει ξεκινήσει να υπάρχει ένα ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές προς την χώρα. Τέλος ο κος Εμμανουήλ Σπανάκης, αρχιτέκτων και επενδυτής ακινήτων μίλησε για το real estate και πως αυτό μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης επενδύσεων στη χώρα μας.

Ο κ. Σπανάκης αναφέρθηκε στην αγορά ακίνητης περιουσίας στο Λονδίνο και πως αυτή αποτελεί πλέον προορισμό παγκοσμίων κεφαλαίων, το οποίο έχει στηρίξει και ενισχύσει την οικονομία της πόλης αλλά και της χώρας. Μίλησε επίσης για το νομικό και φορολογικό πλαίσιο που επέτρεψαν την ακίνητη περιο��σία στο Λονδίνο να γίνει τόσο ελκυστικός προορισμός για το διεθνές κεφάλαιο και πως μπορεί να παραδειγματισθεί η Ελλάδα.

7_.jpg

Τις ομιλίες ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό πού οδήγησαν σε μια εποικοδομητική συζήτηση. Οι συζητήσεις συνεχίστηκαν σε δεξίωση που παραχώρησε το Φορουμ στην ιδιωτική λέσχη του Λονδίνου Century, υπό την συνοδεία απαλής jazz μουσικής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top