Βίντεο ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Οι Σκοπιανοί μπαίνουν στην Ελλάδα και πυροβολούν με πλαστικές σφαίρες

Συνολικά επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν

Βίντεο ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Οι Σκοπιανοί μπαίνουν στην Ελλάδα και πυροβολούν με πλαστικές σφαίρες

​Στο βίντεο βλέπετε την στιγμή που οι Σκοπιανοί αστυνομικοί πέρασαν το συρματόπλεγμα προς την ελληνική πλευρά στην Ειδομένη.

Πρόκειται για το σημείο που το πρωί του Σαββάτου περίπου εκατό πρόσφυγες μετανάστες άνοιξαν τρύπα και επιχείρησαν να περάσουν στα Σκόπια.

Καλυμμένοι πίσω από τις ασπίδες τους, οι Σκοπιανοί αστυνομικοί έριχναν συνεχώς χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης προς τους πρόσφυγες και μετανάστες στο ελληνικό έδαφος.

Συντεταγμένοι έκαναν μερικά βήματα προς το σημείο που είναι οι αλλοδαποί και συνέχισαν να κάνουν εκτεταμένη χρήση χημικών. Σύμφωνα με μαρτυρίες οι Σκοπιανοί αστυνομικοί χρησιμοποίησαν και πλαστικές σφαίρες.

Πρόσφυγες και μετανάστες απάντησαν πετώντας πέτρες στους Σκοπιανούς που μετά από αρκετά λεπτά έκαναν πίσω και πέρασαν από το συρματόπλεγμα προς την ελληνική πλευρά, στο κενό σημείο του διπλού συρμάτινου φράχτη.

Συνολικά, επτά τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο του Κιλκίς από τα σημερινά επεισόδια, ενώ η στάση των Σκοπιανών με πυροβολισμούς και ρίψη χημικ��ν στο ελληνικό έδαφος έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Η ένταση άρχισε να εκτονώνεται το απόγευμα του Σαββάτου με την βροχή έπεσε να λειτούργησε «πυροσβεστικά»! Λόγω της κακοκαιρίας οι πρόσφυγες άρχισαν να απομακρύνονται από το σημείο του φράχτη, απ' όπου ξεκίνησαν το πρωί τα επεισόδια.

Την ίδια στιγμή, οι αστυνομικοί από χθες σχηματίζουν δικογραφία σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν αυτούς που κόλλησαν τα χαρτιά και παρακινούσαν πρόσφυγες και μετανάστες να περάσουν τα σύνορα. Οι αρχές κάνουν λόγους για αλληλέγγυους, αλλά και αλλοδαπούς.

Την ίδια ώρα ερευνάται η δράση κάποιων αλληλέγγυων και ΜΚΟ που οι αστυνομικοί θεωρούν ότι ξεσηκώνουν τους αλλοδαπούς. Πρόκειται για αλλοδαπούς με ευρωπαϊκά κατά κύριο λόγο διαβατήρια που μένουν στα Σκόπια και περνούν στην Ελλάδα καθημερινά από τους Ευζώνους. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχουν καταλήξει σε συγκεκριμένα πρόσωπα για να προχωρήσουν σε συλλήψεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top