Ιστορίες ΦΡΙΚΗΣ και εκμετάλλευσης πίσω από τις κλειστές πόρτες του ορφανοτροφείου Βόλου

Το παιδί που δεν έχει όνομα εδώ και 12 χρόνια

Ιστορίες ΦΡΙΚΗΣ και εκμετάλλευσης πίσω από τις κλειστές πόρτες του ορφανοτροφείου Βόλου

​Πρόκειται για το μέρος που δημιουργήθηκε για να χαρίζει σε παιδιά που το έχουν πραγματική ανάγκη χαμόγελα αλλά και μία αξιοπρεπή ζωή. Ωστόσο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΣ του Ορφανοτροφείου Βόλου η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Ίδρυμα είναι απλά… τραγική.

Μία εγκυμοσύνη ανήλικης τροφίμου, ένα παιδί δίχως όνομα εδώ και 12 χρόνια και απαράδεκτες συνθήκες στους χώρους υγιεινής είναι κάποια από τα όσα καταγγέλλει ο κύριος Άγγελος Αγραφιώτης.

«Το 2013 ανήλικη τρόφιμος του ιδρύματος που έπρεπε να απολαμβάνει ειδικού χειρισμού, έμεινε έγκυος κατά τις εξόδους που της επέτρεπαν να λαμβάνει. Δεν ενημερώθηκε η Εισαγγελία για την κατάσταση αυτή αλλά η υπόθεση καλύφθηκε μέσα από μια τραγική έκθεση της τότε κοινωνικής λειτουργού προς την Πρόνοια, η οποία απέκρυψε από τον νόμο τα πραγματικά γεγονότα, διότι ενδεχομένως να προέκυπταν ποινικές ευθύνες της ίδιας αλλά και της τότε διοίκησης.

Το παιδί αφέθηκε να κάνει ό,τι θέλει, αποχώρησε από το ίδρυμα αν και ανήλικη και σήμερα έχει φέρει στον κόσμο ακόμα ένα παιδάκι. Σε επίσκεψη της το προηγούμενο Σάββατο, στο ίδρυμα, η κοπέλα 21χρονων σήμερα μου είπε με δάκρυα στα μάτια πως η ίδια καταστράφηκε και ζήτησε να κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω τα υπόλοιπα παιδιά του ιδρύματος! Της υποσχέθηκα πως θα το κάνω».

Και σειρά έχει μία πραγματικά απίστευτη ιστορία ενός παιδιού. Πρόκειται για τρόφιμο, ο οποίος αν και φιλοξενείται στο ίδρυμα από το 2004, δεν έχει όνομα. Και μπορεί, οι μέχρι πρότινος διοικητικές αρχές να μην είχαν καταφέρει να του δώσουν όνομα, ωστόσο τον είχαν γράψει στην Πρόνοια για να λαμβάνει επίδομα. Έλα όμως που επειδή δεν έχει όνομα δεν έχει και λογαριασμό σε τράπεζα… και για αυτό τα χρήματα μπαίνουν στον λογαριασμό του ιδρύματος.

«Τα χρήματα εξαφανίζονται. Είναι ακόμη μία υπόθεση που πρέπει να απασχολήσει αυτεπάγγελτα την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου για την υπεξαίρεση των χρημάτων του τροφίμου επί 4 χρόνια» τονίζει ο κ. Αγραφιώτης.

Εκτός από οικονομικά, το ορφανοτροφείο αντιμετωπίζει και υγειονομικά προβλήματα. «Το Υγειονομικό προέβη σε ελέγχους στην κουζίνα, στην αποθήκη τροφίμων και στις τουαλέτες το 2005, το 2009 και το 2010 και έκανε σοβαρές παρατηρήσεις δίχως όμως ανταπόκριση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top