Ανεξέλεγκτη φωτιά καίει δάσος στο Λασίθι! Μάχη δίνουν οι πυροσβέστες-ΦΩΤΟ

Δύσκολο το έργο της πυρόσβεσης

Ανεξέλεγκτη φωτιά καίει δάσος στο Λασίθι! Μάχη δίνουν οι πυροσβέστες-ΦΩΤΟ

​Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική υπηρεσία από φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή του Σελάκανου στο Λασίθι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι και έχει επεκταθεί στο δάσος με τις φλόγες να μαίνονται ανεξέλεγκτες.

Η ακτίνα της εστίας της φωτιάς είναι 1,5 χλμ και έχουν ήδη καεί πολλά πεύκα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών που βρίσκονται εκεί αν η πυρκαγιά συνεχίσει να καίει προς την ίδια κατεύθυνση θα στραφεί προς την περιοχή του Καθαρού.

Στο σημείο έχουν φτάσει και δίνουν μάχη με τις φλόγες εφτά οχήματα, 18 άνδρες και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ σπεύδουν και εθελοντές για να ενισχύσουν την προσπάθεια.

Την ίδια στιγμή υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα κοντά στο χωριό Λούτρα και συγκεκριμένα σε μια χαράδρα.

Η φωτιά ξέσπασε στις 4.30 περίπου το πρωί και στο σημείο έσπευσαν 5 οχήματ�� της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ρεθύμνου με 10 πυροσβέστες οι οποίοι κατάφεραν να τη θέσουν υπό έλεγχο νωρίς το πρωί, ένα έργο δύσκολο, λόγω των ισχυρών ανέμων που ευνόησαν την επέκταση της φωτιάς, και δυσχέραναν την κατάσβεση.

Σύμφωνα με την Π.Υ. Ρεθύμνου όλες οι ενδείξεις οδηγούν στην εκτίμηση ότι φωτιά ξεκίνησε από ένα χωράφι όπου κάποιοι το καθάριζαν και έκαιγαν χόρτα νωρίτερα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top