Ξέχνα την Άνοιξη για λίγο: Βροχές και σκόνη από την Αφρική σήμερα!

Τι προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για το Σαββατοκύριακο/Πρώτη ανάρτηση: 08/04/2016 00:59

Ξέχνα την Άνοιξη για λίγο: Βροχές και σκόνη από την Αφρική σήμερα!

​Με τοπικές βροχές, μικρή πτώση της θερμοκρασίας και σκόνη από την Αφρική μας αποχαιρετά η εβδομάδα. Mάλιστα, το σκηνικό θα είναι ίδιο και το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, σήμερα, Παρασκευή, θα έχουμε τοπικές βροχές στη βόρεια και στη δυτική Ελλάδα, έντονη μεταφορά σκόνης από την Αφρική και περιορισμένη ορατότητα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, με πιθανότητα λίγων πρόσκαιρων ασθενών βροχών στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, τοπικά έως 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα πέσει λίγο, στα δυτικά και τα βόρεια.

Το Σάββατο και την Κυριακή, νεφώσεις με βροχές, κατά τόπους ισχυρές, αναμένονται στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και, βαθμιαία στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα πνέουν τοπικά έως 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα πέσει περαιτέρω, κυρίως στα ανατολικά.

Αναλυτικά, σήμερα, ανά περιοχή:

Αττική: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι ασθενείς. Θερμοκρασία από 9 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στη Μακεδονία. Από το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι. Θερμοκρασία από 7 έως 23 βαθμούς κελσίου

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Βαθμιαία οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη: αραιές νεφώσεις. Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 25 βαθμούς κελσίου και στη βόρεια Κρήτη έως 29.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 ��οπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top