Ηλεκτρονικό απουσιολόγιο ΕΡΧΕΤΑΙ για τους μαθητές- Οι γονείς τους θα ενημερώνονται στο κινητό!

Επιπλέον απλοποιούνται οι διαδικασίες εγγραφής και απόδοσης τίτλων σπουδών

Ηλεκτρονικό απουσιολόγιο ΕΡΧΕΤΑΙ για τους μαθητές- Οι γονείς τους θα ενημερώνονται στο κινητό!

Τέλος στις κοπάνες και στις αδικαιολόγητες απουσίες των μαθητών θέλει να βάλει το Υπουργείο Παιδείας, αφού μελετά την υιοθέτηση ενός αυτοματοποιημένου συστήματος καταγραφής των απουσιών, το οποίο θα υπολογίζει τις υπερβάσεις ορίων και θα προσφέρει τη δυνατότητα ηλεκτρονικής ενημέρωσης των γονέων, χωρίς να χρειάζεται να επικοινωνήσουν με το σχολείο!

Έτσι, οι γονείς θα ενημερώνονται με ένα email στο κινητό τους τηλέφωνο αν τα βλαστάρια τους είναι συνεπή στα σχολικά τους καθήκοντα.

Παράλληλα, από την επόμενη σχολική χρονιά 2016-2017 απλοποιούνται οι διαδικασίες εγγραφής και απόδοσης τίτλων σπουδών στα δημόσια σχολεία, ενώ στο σύστημα ηλεκτρονικής καταγραφής των σχολείων θα εισέλθουν και τα ιδιωτικά.

«Είμαστε κοντά σε μια λύση πιο αυτόματης ειδοποίησης για το θέμα των απουσιών. Το νέο σύστημα θα βοηθά αφενός τους γονείς να έχουν άμεση πληροφόρηση για την πρόοδο των παιδιώ�� τους, αφετέρου τους εκπαιδευτικούς να μην καταναλώνουν άσκοπα χρόνο εις βάρος του κυρίως έργου τους, που είναι το διδακτικό», ανέφερε ο κ. Φίλης, καταδεικνύοντας ότι προτεραιότητα του υπουργείου είναι η καλύτερη διαχείριση του προσωπικού, με στόχο την κάλυψη διδακτικών κενών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top