Η Kerry Kennedy στο STAR-Σύντομα στα σχολεία το πρόγραμμα «Λέμε την αλήθεια στην εξουσία»

ΔΕΙΤΕ στο βίντεο όλη την συνέντευξη

​Η πρόεδρος του Ιδρύματος «Robert F. Kennedy Human Rights», Kerry Kennedy μίλησε στο STAR και στην Πόπη Τσαπανίδου για την δράση της με στόχο την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η κ. Kennedy θα εφαρμόσει στην πράξη το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του βιβλίου της «Speak Truth to Power» και αυτός είναι ένας από τους λόγους που βρίσκεται στην Ελλάδα!

«Βρίσκομαι στην Ελλάδα, ουσιαστικά για δυο λόγους. Πρώτον για να μιλήσω για το βιβλίο «Λέμε την αλήθεια στην εξουσία» του εκπαιδευτικού αυτού προγράμματος του Ιδρύματός μας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και είχαμε μια πολύ θετική συνάντηση σήμερα με τον υπουργό Παιδείας και επίσης ήρθα εδώ για να συζητήσουμε θέματα που άπτονται των προσφύγων. Με πολλή μεγάλη χαρά εγώ και η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη επισκεφτήκαμε έναν από τους προσφυγικούς καταυλισμούς και νωρίτερα συναντηθήκαμε με τον υπουργό για την μετανάστευση αλλά και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ιδρύματος «Robert F. Kennedy Human Rights» με το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» πρόκειται να εφαρμοστεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «SPEAK TRUTH TO POWER» στην Ελλάδα, που στόχ�� έχει να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές γύρω από τα ανθρώπινα δικαιώματα και την άσκησή τους.

«Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που το ονομάζουμε ‘’Σταματήστε τον σχολικό εκφοβισμό και αυτούς που τον κάνουν’’. Αφορά παιδιά από τη νηπιακή ηλικία μέχρι και το Πανεπιστήμιο. Έχει να κάνει με την Παγκόσμια Διακήρυξη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και πως αυτό μπορεί να διαδοθεί αλλά και πως μπορεί να υπάρξει αλλαγή στην κοινωνία» τόνισε η κ. Kennedy.

Για την συνάντησή της με τον υπουργό Παιδείας, είπε χαρακτηριστικά: «Ήταν πολύ θετικά διακείμενος σε σχέση με το πρόγραμμα αυτό. Είμαι ενθουσιασμένη με την προοπτική να τρέξει το πρόγραμμα στην Ελλάδα, ίσως και από τον Σεπτέμβριο!»

Όσο για τις ηλικίες που θα εφαρμοστεί ανέφερε: «Ο��σιαστικά τώρα βρισκόμαστε στο μέσον των συνομιλιών αλλά νομίζω ότι θα ξεκινήσουμε από το Γυμνάσιο».

Για την συνάντηση της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ανέφερε: «Ήταν πολύ συγκινητική αυτή η συνάντηση. Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος και αισθάνθηκα ότι ήταν προνόμιο για μένα αυτή η συνάντηση. Συζητήσαμε για την οικονομική κρίση, την οποία βιώνει η Ελλάδα και βεβαίως συζητήσαμε και για την προσφυγική κρίση. Του είπα ότι ήταν για μένα εξαιρετικά συγκινητικό το να βλέπω αυτή την χώρα, η οποία έχει περάσει δύσκολες στιγμές, να αγκαλιάζει τους πρόσφυγες με ανοιχτές αγκάλες! Η Ελλάδα έχει προσφέρει τόσα πολλά σε ανθρώπους από την Συρία, το Αφγανιστάν αλλά και άλλες χώρες που πραγματικά έχουν υποφέρει πάρα πολύ. Νομίζω λοιπόν, ότι όλη η οικουμένη θα πρέπει να αναγνωρίσει την γενναιοδωρία της Ελλάδας και να είναι ευγνώμων απέναντι στην Ελλάδα!»

Στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος "WE CARE" η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της Ουνέσκο, κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη και η πρόεδρος του «Robert F. Kennedy Center for Justice and Human Rights», κυρία Kerry Kennedy, επισκέφθηκαν το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Σχιστό.

«Οφείλω να ομολογήσω ότι ήταν εντυπωσιακό το πόσο οργανωμένος ήταν ο καταυλισμός που επισκέφθηκα! Και χάρη στην κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη όλοι μετείχαν στο πρόγραμμα ανακούφισης προσφύγων για τον εμβολιασμό, καθώς επίσης και στο πρόγραμμα με την ιατρική φροντίδα 24 ώρες το 24ωρο. Υπάρχει μόνιμα σταθμευμένο ασθενοφόρο εκεί και φωτισμός κατά την διάρκεια της νύχτας. Περίπου 1700 άτομα ζουν εκ��ί. Ήταν πολύ-πολύ συγκινητικό για μένα να βλέπω πραγματικά όλη αυτή την δουλειά, την αγάπη και την φροντίδα που έχουν επιδείξει οι Έλληνες» είπε η κ. Kennedy.

Όσο για το τι αγαπάει περισσότερο στην Ελλάδα είπε χαμογελώντας: «Αγαπώ την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη!»

ΔΕΙΤΕ όλη την συνέντευξη στο βίντεο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ενώνουν τις δυνάμεις τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα (βίντεο)

H Κέρυ Κέννεντυ στηρίζει έμπρακτα τις δράσεις του Ιδρύματος «Μαριάννα Β.Βαρδινογιάννη»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top