Έρχεται στην Ελλάδα ο Πάππας Φραγκίσκος!

Στη Λέσβο με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο- Πρώτη ανάρτηση: 05/04/2016 14:55

Έρχεται στην Ελλάδα ο Πάππας Φραγκίσκος!
Μια ιστορική επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στη χώρα μας την ερχόμενη Παρασκευή, 15 Απριλίου!

Οι επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφάσισαν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα αγάπης υπέρ των χιλιάδων προσφύγων που δοκιμάζονται καθημερινά. Έτσι, ο Πάπας Φραγκίσκος θα έρθει στην Ελλάδα στις 15 Απριλίου, ώστε να μεταβεί μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στη Λέσβο και να επισκεφτούν τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο hot spot του νησιού!

Σημειώνεται, ότι είναι η πρώτη φορά μετά την επίσκεψη του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β’ που Ποντίφικας θα βρεθεί στην Ελλάδα.

Στην επίσκεψη του Πάπα και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών στη Μυτιλήνη έχει προσκληθεί και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ενημέρωσε την ηγεσία της ιεραρχίας πως οι αρχές του Βατικανού ανταποκρίθηκαν σε επιστολή που είχε στείλει τον Μάρτιο στα θεσμικά όργανα της Ευρώπης και επικεφαλής Ορθόδοξων και άλλων Εκκλησιών, ώστε να ευαισθητοποιηθούν για το προσφυγικό.

«Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος απεδέχθη την πρόταση να επισκεφθεί ο Πάπας Φραγκίσκος ένα νησί του Αιγαίου, εφόσον πρόκειται για μία ολιγόωρη, εκτός πρωτοκόλλου και καθαρά ανθρωπιστικού και συμβολικού χαρακτήρα επίσκεψη. Για την επίσκεψη αυτή η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να προτείνει ως προορισμό το νησί της Λέσβου, ένα από τα πολλά νησιά μας που βίωσε βαθύτατα και εξακολουθεί να βιώνει την τραγωδία του προσφυγικού προβλήματος», αναφέρει η ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε από τη ΔΙΣ, αποφασίστηκε να απευθυνθεί πρόσκληση στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ώστε να παραστεί κι εκείνος στην επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στη Λέσβου. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top