Υπό κατάληψη τα εργοστάσια της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης-Αποφασισμένοι οι παραγωγοί

Δεν κάνουν πίσω

Υπό κατάληψη τα εργοστάσια της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης-Αποφασισμένοι οι παραγωγοί
Την κατάληψη του εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ (ΕΒΖ) στο Πλατύ, συνεχίζουν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, οι τευτλοπαραγωγοί των νομών Πιερίας, Ημαθίας και Πέλλας.

Ο αντιπρόεδρος τευτλοπαραγωγών για την Κεντρική Μακεδονία, Σάκης Πίππας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Είμαστε οι καλύτεροι επενδυτές για την Ελλάδα και μας απαξιώνουν διαρκώς».

Καταλήψεις πραγματοποιούν τευτλοπαραγωγοί και στα εργοστάσια της ΕΒΖ σε Ορεστιάδα, Σέρρες και Λάρισα. Τα μπλόκα στις εισόδους γίνονται με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα.

Ο κ. Πίππας τόνισε: «Φορτηγά μπαίνουν στα εργοστάσια, αλλά δεν πρόκειται να βγει ούτε ένα, μέχρι να πληρωθούμε τα 8 εκατ. ευρώ που μας οφείλουν για την καμπάνια του 2015, όπως και τα ποσά που μας οφείλουν μέσω του κοινοτικού προγράμματος ολοκληρωμένης διαχείρισης για την τριετία από το 2013».

Υπενθυμίζεται, ότι στις διεκδικήσεις των τευτλοπαραγωγών της χώρας εντάσσεται και το αίτημα της αποπληρωμής τους, έστω και ως αποζημίωση, για τη φετινή σπορά τεύτλων, που ανέρχεται σε 45.000 στρέμματα. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top