ΕΞΩΔΙΚΟ έστειλε ο δήμαρχος Χίου στον Μουζάλα- «Έχετε προθεσμία μίας εβδομάδας»

Τι ζητά ο κ.Βουρνούς από τον Υπουργό και την κυβέρνηση

​Ο δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς έστειλε εξώδικο στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, καλώντας την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να διασφαλίσει τη σωστή λειτουργία του hotspot της ΒΙΑΛ ως κέντρου πρώτης υποδοχής και όχι ως κέντρου κλειστής κράτησης προσφύγων και μεταναστών.
Ο κ. Βουρνούς σε μία μακρά αναφορά του τονίζει τις ενέργειες και τις παραλείψεις τους ελληνικού Δημοσίου που καταδεικνύουν την αθέτηση των όρων παραχώρησης από τον δήμο Χίου του ακινήτου της ΒΙΑΛ.
Επιπλέον, δίνει προθεσμία μίας εβδομάδας στην κυβέρνηση για να τηρηθεί ό,τι έχει συμφωνηθεί, σημειώνοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση ο δήμος Χίου θα ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά του κάτι που συνεπάγεται την καταγγελία της σύμβασης.
Το εξώδικο, το οποίο εδώ και αρκετές ημέρες είχε προαναγγείλει η δημοτική αρχή, εστάλη την Δευτέρα 4 Απριλίου 2016, μετά και τις ραγδαίες εξελίξεις και συγκεκριμένα την αναχώρηση μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών από την ΒΙΑΛ και την εγκατάστασή τους στον χώρο του λιμανιού, καθώς και την αναίτια επίθεση των ΜΑΤ σε κατοίκους των Ταμπάκικων, το βράδυ της Κυριακής.
«Προφανώς δεν έχετε την ικανότητα να ανταποκριθείτε σε τέτοιες καταστάσεις», αναφέρει ο δήμαρχος Χίου στο εξώδικο αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της κυβέρνησης από την οποία ζητάει:
– Όπως λάβετε όλα τα αναγκαία μέτρα για ορθή και ασφαλή λειτουργία του hot spot ως κέντρου πρώτης υποδοχής και όχι ως κέντρου κράτησης.
– Όπως προβείτε στην πλήρη εκμετάλλευση του χώρου που σας έχει παραχωρηθεί στην ΒΙΑΛ, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού τα οποία οδήγησαν σε συγκρούσεις και επεισόδια.
–Όπως τηρήσετε πιστά την μεταξύ μας σύμβαση.
–Όπως προβείτε ά��εσα, εντός 24 ωρών, σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ασφάλεια και προστασία των κατοίκων της Χίου από την παραμονή δυσανάλογα μεγάλου αριθμού μεταναστών – προσφύγων στο νησί μας και στην εξασφάλιση ικανοποιητικών συνθηκών διαβίωσης στο hot spot.
–Όπως προβείτε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επισκευή των ζημιών που έχουν προκληθεί στη δομή της ΒΙΑΛ και να εξασφαλίσετε το ίδιο για τις φθορές που θα γίνουν στο μέλλον.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top