Χίος: Λύνει τη σιωπή της η γυναίκα που ΞΥΛ��ΚΟΠΗΘΗΚΕ από τα ΜΑΤ

Διατάχθηκε ΕΔΕ για τα επεισόδια

Χίος: Λύνει τη σιωπή της η γυναίκα που ΞΥΛΟΚΟΠΗΘΗΚΕ από τα ΜΑΤ

​Μηνύσεις και αγωγές κατά παντός υπεύθυνου φορέα και προσώπου θα υποβάλλει η οικογένεια Δημόπουλου για το σοβαρό τραυματισμό της Βιέρας (Ρούλας) και τον ξυλοδαρμό του γιου της Γιώργου από τα ΜΑΤ, στα επεισόδια που έγιναν στα Ταμπάκικα Χίου το βράδυ της Κυριακής, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης μεταφοράς και στέγασης 170 παράτυπων μεταναστών από τις εγκαταστάσεις κράτησης της ΒΙΑΛ στο κτίριο του πρώην βυρσοδεψείου Ζαφειράκη.

Ταυτόχρονα όμως καταλογίζει αδιαφορία στις Τοπικές αρχές, υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν δείξει κανένα ενδιαφέρον τόσο πριν όσο και μετά τα επεισόδια και τους τραυματισμούς. Υποψιάζονται ότι το επεισόδιο ήταν προσχεδιασμένο για να τρομοκρατήσουν όσους σκέπτονται να αντιδράσουν στους σχεδιασμούς τους.

«Θα καταφύγουμε κατά παντός υπευθύνου για τη δικαίωση της μητέρας μας, των ηλικιωμένων και των μικρών παιδιών που χτυπήσανε αναίτια», λένε ο Γιώργος και ο Πέτρος. Χαρακτηρίζουν την επέμβαση των ΜΑΤ απρόκλητη, εναντίον οκτώ ατόμων, που ήταν πέντε γυναίκες - τρία κορίτσια και δύο ηλικιωμένες - και τρεις άνδρες, που δεν είχαν πρόθεση να διαπληκτιστούν με κανένα.

«Προσπάθησαν να μας παραπλανήσουν για να τους βάλουν μέσα χωρίς την παρουσία μας και όταν τους παρακαλέσαμε να μην τους βάλουν στο κτίριο έφεραν τα ΜΑΤ και μας χτύπησαν», συμπληρώνει ο Πέτρος.

Η μητέρα τους διανυκτέρευσε στο νοσοκομείο και από χτες το μεσημέρι νοσηλεύεται κλινήρης στο σπίτι, με βαριά θλαστικά τραύματα στο πόδι. Τα σώματα του Γιώργου και των άλλων δύο γειτόνων είναι μαστιγωμένα από τα χτυπήματα.

«Είδα να χτυπούν το γιο μου και πήγα να τον προφυλάξω. Με πέταξαν κάτω και με χτυπούσαν, ενώ τους έλεγαν ότι είμαι χειρουργημένη πριν από λίγες μέρες. Ποια μητέρα δεν θα προσπαθούσε να σώσει το γιο της… Ένοιωσα σα να μην είμαι Ελληνίδα, με χτυπούσαν Έλληνες αστυνομικοί χωρίς αιτία…»

Διενέργεια ΕΔΕ για την επίθεση των ΜΑΤ σε κατοίκους της Χίου

Τη διενέργεια ΕΔΕ σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε ομάδα κατοίκων της Χίου από ΜΑΤ διέταξε η ΕΛ.ΑΣ. Τα επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής κατά τη μεταφορά προσφύγων στο κτίριο του πρώην βυρσοδεψείου Ζαφειράκη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top